Erőlteti a vigyort a Politico, de beismeri: „kínszenvedés” vár Brüsszelre a döntés miatt, amiben Orbán nem vett részt

2023. december 15. 14:31

Egyes diplomaták szerint Ukrajna csatlakozási folyamata igazi „kínszenvedés” lesz és a döntés vissza is üthet majd az uniónak – írta meg a brüsszeli lap.

2023. december 15. 14:31
null

Bár az uniós vezetők leküzdötték az első akadályt Ukrajna uniós tagságához vezető úton, Kijev helye még nem biztosított klubban – írta meg pénteki cikkében a Politico.

„A döntés vissza is üthet majd az uniónak”

A lap szerint habár az Európai Uniónak sikerült „lerombolnia az Orbán-mítoszt” azzal, hogy elindultak a csatlakozási tárgyalások Kijev és Brüsszel között, 

egyes diplomaták szerint Ukrajna csatlakozási folyamata igazi kínszenvedés lesz és a döntés vissza is üthet majd az uniónak. 

A Politico hozzátette azt is, hogy Magyarország még mindig beleszólhat a csatlakozási tárgyalásokba, mivel számos egyhangúságot igénylő döntést kell még elfogadni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Friedemann Vogel - Pool/Getty Images

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2023. december 15. 20:33
Olyan furcsa képek vannak forgalomban erről a párosról. Remélem, nem ezért kell fizetnie az eu-nak!
next1opponent
2023. december 15. 20:04
Orbán szépen pofára ejtett benneteket! Küzdjön meg ezzel az, aki megszavazta a tárgyalások megkezdését! Jó szórakozást!
Spiritmonger
2023. december 15. 19:53
Nicsak, a Politiconál vannak még gondolkodásra alkalmas újságírók? Nekik egyből leesett, ami a libbantkomcsiknak hónapokig nem lesz tisztán érthető. A főni tarolt, megkúpolta a brüsszelita bürokratákat, de azok túl hülyék, hogy ezt felfogják.
Jacques Foche
2023. december 15. 19:51
Akárhogy lesz is, Ukrajna csalatkozni fog. Csatlakozni nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!