Előkerült egy felvétel a brutális ukrán légicsapásról

2023. december 30. 21:44

Egy autó fedélzeti kamerája rögzítette a támadást.

2023. december 30. 21:44

Lapunk szombaton megírta, hogy tizennégy ember – köztük két gyerek – meghalt és száznyolcan megsebesültek szombaton az Ukrajnával határos Belgorod orosz terület azonos nevű székhelyén az ukrán hadsereg légicsapásaiban – közölték az orosz hatóságok.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a támadás nem marad büntetlenül,

és Moszkva kérni fogja az eset miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülésének összehívását. A tárca szerint az orosz erőknek sikerült két irányított lövedéket és a rakéták „többségét” elfogniuk, különben sokkal súlyosabb lett volna a veszteség. Több rakéta és repesz azonban Belgorodra hullott.

A BBC megosztott egy felvételt a brutális támadásról. Egy autó fedélzeti kamerája ugyanis rögzítette a nagy erejű ukrán csapást.

A felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: BBC

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2023. december 31. 17:15
Szinte biztos vagyok abban, hogy a cia már töri a fejét, hogy lehet nagyobb pusztítást okozni az orosz városoknak, mert úgy nagyobb balhé lesz. -------------------- Könnyekig meg vagyok hatva, milyen demokratikus és jogállami szervezet ez a cia.
Aerion
2023. december 31. 17:13
Halder_1899 Egyrészt ha az orosz rakéták százait lövi ki rád, nos jogod van visszalőni. -------- Egy dolog a visszalövés jogossága, nekem ezzel is vannak problémáim, mert ehhez azt a kérdést kell szétboncolni, hogy KI ADTA LE AZ ELSŐ LÖVÉST, ugye, de most hagyjuk ezt és nézzük azt, hogy miféle lövés volt ez. Röviden: tömeggyilkos. Ezt a támadást kifejezetten polgári célpont ellen, a helyi lakosság legyilkolásának céljával végezték. Tökmindegy ki hal meg, nő, öreg, beteg, katona, rendőr, gyerek, várandós asszony, bárki meghalt volna. Ennyi. Ugyanis pontosan ennyi a dolog é r t e l m e. Az oroszok nem tesznek, és nem is tettek ilyet. A náciállam katonai és energetikai infrastruktúráját rombolják, és ha meghalnak polgári személyek, az azért történik, mert a kilőtt fegyer raktárban éppen iskolai oktatás zajlik, vagy mellesleg bevásárlóközpont, esetleg óvoda. Merthogy m i n d e g y i k r e volt eddig példa. Ez egy terrortámadás volt. Méltó a nyugati moslékhoz.
Halder_1899
2023. december 31. 09:47
Egyrészt ha az orosz rakéták százait lövi ki rád, nos jogod van visszalőni. Másrészt ilyen támadásokkal csak ingerlik az oroszokat (semmi stratégiai célt nem érnek el), másrészt az ártatlan civil lakosság pusztulása pláne okot ad. Szinte biztos vagyok abban, hogy a cia már töri a fejét, hogy lehet nagyobb pusztítást okozni az orosz városoknak, mert úgy nagyobb balhé lesz.
Kovács Ubul
2023. december 31. 08:20
A kurucon már kazettás lőszerrel lőtték a belgorodi vásárt. Újabb putyinista mítosz formálódik :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!