Elhunyt Gaston Glock, a legendás Glock pisztolyok megalkotója

2023. december 28. 11:13

A fegyvergyáros Ausztria egyik leggazdagabb embere volt.

2023. december 28. 11:13

94 éves korában elhunyt Gaston Glock – közölte az osztrák milliárdos családja.

Glock gépészmérnöknek tanult Bécsben, ezt követően alapított saját vállalkozást, amely az 1980-as években vált katonai beszállítóvá. Glock saját tervezésű 9 milliméteres pisztolya rendkívüli népszerűségnek örvendett a különböző fegyveres testületek körében, valamint számos filmben szerepelt, emiatt a popkultúrában is kiemelkedő helyet szerzett. Ugyanakkor, ahogy a BBC cikke is írja, sok bűncselekményben is szerepet kapott a kézifegyver.

A milliárdos a nyilvánosságtól távoli, visszahúzódó életet élt, idejének nagy részét egy ausztriai tó partján fekvő birtokán töltötte. Vagyona a Forbes szerint elérte az 1,1 milliárd dollárt (420 milliárd forint).

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: GERT EGGENBERGER / APA / AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. január 19. 15:26
Valahogy ezek az osztrákok minden szarban benne vannak, miközben mindenkivel elhitetik, hogy milyen tiszták. A TOP10-ben van fegyvergyáros, energia-ital gyártó és nyerőgépes és dohányiparos, a prostitúció amúgy is elfogadott. A Strabag pedig nem hogy pénzzel támogatott itt pártokat, de még a holokausztban is benne volt (mégsem kell utálni érte). Várjuk a jogállamisági aggódást onnan is.
kukasmacska
2023. december 28. 23:34
"Ugyanakkor, ahogy a BBC cikke is írja, sok bűncselekményben is szerepet kapott a kézifegyver." Tényleg? Egy fegyvert csúnya dolgokra használnak? Micsoda elképesztő felismerés! Pffff...
Phm045
2023. december 28. 14:43
Igen-igen. Amelyik legendásan megéli az öt évet, abban már legalább két fődarabot cserélni kellet, de csövet biztosan. Hacsak nem a vitrinben díszeleg.
Bobek5
2023. december 28. 13:45
Azért a Glock az Glock.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!