Elesett Donyeck kapuja: az orosz erők elfoglaltak egy kulcsfontosságú várost

2023. december 26. 17:50

Az orosz védelmi miniszter megerősítette, hogy csapatai elfoglalták a kulcsfontosságú kelet-ukrajnai várost, Mariinkát.

2023. december 26. 17:50
null

Szergej Sojgu, orosz védelmi miniszter tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt, hogy rohamegységek elfoglalták a Donyeck mellett az „erősen megerősített” területet – írta meg a BBC.

Az ukrán fegyveres erők parancsnoka, Valerij Zaluzsnij közölte, hogy az ukrán erők Mariinka külvárosába vonultak. Mariinka, amelyet Donyeck kapujának tekintenek, szinte teljesen megsemmisült. Az orosz állami televízió is beszámolt arról, hogy az ország támadó különítményei teljesen felszabadították a várost.

Folytatódnak a heves összecsapások Bakhmut, Vuhledar, Avdiivka és Marinka városokban, amelyeket az orosz hadsereg intenzív támadásai érnek. Forrás: Yasin Demirci/Anadolu Agency via Getty Images

Mariinka, amely egykor 10.000 embernek adott otthont, az oroszok kelet-ukrajnai háborúja során ukrán kézen maradt. A várost 2022-ben ismét erőteljes orosz támadás érte.

Putyin elnök üdvözölte a bejelentett elfoglalást, hangsúlyozva, hogy az ukrán csapatokat ezáltal tovább tudják kiszorítani Donyecktől. A Kreml vezetője szerint az orosz erők most lehetőséget kapnak a szélesebb műveleti terület létrehozására a régióban.

Az ukrán hadsereg kezdetben tagadta az orosz állítást, de később megerősítette, hogy az ukrán csapatok kivonultak Mariinkából. Valerij Zaluzsnyij tábornok elmondta, hogy bár Mariinkát majdnem két évig megtartottak, most teljesen elpusztult.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Muhammed Enes Yildirim / Anadolu Agency via Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. december 27. 12:28 Szerkesztve
/a lesajnált régi orosz gépek feleakkora kifutópályán fel és le tudnak szállni ... / Mert az átrakott csipben már van rövid program.. Nem akar a fejébe menni sok hozzászólónak, ha elfoglaljuk Moszkvát, St. Pétervárt, akkor már a mienk lesz az Ural is, és Ural-kodni fogunk, sőt a Novaja Zemlja is, és az Uralon túl Szibéria, Kanmacska, Vlagyivosztok, és a Bifsztek. Mert a múltat elfelejtik a németek, a franciák is. Az USA nem, ő majd kölcsönbérleti szerződést köt.
lacika-985
2023. december 27. 09:47
Itt egy dolog az ami számit . A nyugat keménykedik , az ukrik ugatnak és golyófogónak vannak használva . Az oroszok játszadoznak az egész velejéig romlott globalista csürhével .. A terv bumerángként csapott vissza - az a feltevés hogy az oroszok gyengék és pár két alatt teljesen legyengülnek és akkor két lehet szaggatni őket és rátehetik a kezüket az altalajkincsre , már álom sem maradt ... Álom viszont az hogy megálljt parancsolhatnak az orosz haderőnek .. Putyin terve bejött - lassan de biztosan felőrölte nemcsak az ukrán hadsereget , de az összes nyugati fegyverarzenált .. A nyugati kapzsiság megint visszaütött .. Látták hogy ez el fog következni , de parazitaként a megkaparintandó értékek nagyobb csábitást jelentettek mint a saját biztonságuk .. Most oda kerültek a globalista erők hogy csak a szájuk jár - egy év múlva még az sem fog járni mert benne lesz mindenikbe egy ruszki fasz - amitől köpni - nyelni nem tudnak majd . És nem érdemtelenül .
Nimril
2023. december 27. 01:19
Majd az F-16-os "csodafegyver" megfordítja a háború menetét! Ez csak az arcvonal kiegyenesítése... :)
Agnieszka
2023. december 26. 23:00
Biztosan piszkosul megérte, h. NEM lettek semlegesek, mint Ausztria, hanem nekiálltak harcolni a teljes amerikai politikai orientációjukért. Szerencsétlen özvegyek és árvák egy felperzselt földön. Amíg adják alájuk a lovat, terrorcselekményekkel fogják a világot elkápráztatni és ki tudja, kapnak-e majd sok-sok F16-ost. Lehet ezt addig űzni, míg az oroszoknak nem lesz tejesen elegük, mert úgy érzik, nincs már veszteni valójuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!