Dokumentumok igazolják – Franciaország került az orosz propagandagépezet középpontjába

2023. december 31. 08:26

A Washington Post szerint a Kreml mozgatja a szálakat bizonyos francia körökben.

2023. december 31. 08:26

A Kreml dokumentumai, valamint az európai biztonsági tisztviselőkkel és „szélsőjobboldali” politikai személyekkel készített interjúk szerint Oroszország fokozza erőfeszítéseit a Kijevnek nyújtott francia támogatás aláásására.

 Ez egy rejtett propagandafront Nyugat-Európában, amely része az Ukrajna elleni háborúnak” 

– írta a Washington Post.

 

A Kreml mozgatja a francia szálakat

A lap idézte, az európai biztonsági szolgálat által megszerzett és a The Washington Post által áttekintett Kreml-dokumentumokat, melyekből kiderült, hogy Szergej Kirijenko, Vlagyimir Putyin elnök kormányának első kabinetfőnök-helyettese megbízta a Kreml politikai stratégáit azzal, hogy a közösségi médián és francia politikai személyiségeken, véleményvezéreken és aktivistákon keresztül 

politikai viszályt szítsanak Franciaországban. 

Ezeket a személyeket név szerint nem nevezték meg – írta a lap.

„Moszkva célja az Ukrajna támogatásának aláásása és a NATO elszántságának gyengítése” – hangsúlyozzák abban a dokumentumban, amelybe a The Post is betekintést nyert.

Az üzenetek, amelyeket a Kreml stratégái igyekeztek megerősíteni, többek között azt állították, hogy az Oroszország elleni nyugati szankciók a kereskedelem csökkentésével ártottak a francia gazdaságnak, ami miatt az országot az „utóbbi évek legmélyebb társadalmi és gazdasági válsága” fenyegeti, és hogy az Ukrajnának történő fegyverszállítások miatt 

Franciaországnak nem maradtak meg a védekezéshez szükséges forrásai.

A törekvés párhuzamot mutat a hasonló németországi beavatkozással, ahol a Kreml megpróbálta a szélsőjobboldalt és a szélsőbaloldalt egy háborúellenes szövetségben összeházasítani – idézte egy korábbi értesülését a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. január 01. 08:45 Szerkesztve
alexandrosz 2 becsmérli Jézus Krisztust.... Na szép. Szűz Mariat, Józsefet .... Mózest, Ábrahámot.. Es Jehovat ,a kereszteny istent. Gut.
survivor
2024. január 01. 08:41
A komcsi franciák ? Hánem mindig orosz pártiak voltak ? Mitterand óta...
alexandrosz-2
2023. december 31. 16:46
Semmi új. Csak a szokásos zsidó hazudozás. Aljas is, szánalmas is, arcátlan is. Pont, mint a zsidó.
elfújta az ellenszél
2023. december 31. 11:49
Még szerencse hogy nálunk Magyarországon nincs politikai viszálykodás, erről személyesen az amerikai nagykövet asszony gondoskodik a napi ténykedésével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!