Baljós jelentés: ezt üzente az ukrán parancsnok

2023. december 11. 06:52

A frontról üzent Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka.

2023. december 11. 06:52
null

Az ukrán vezérkar értékelése szerint továbbra is nehéz a helyzet az ukrajnai frontvonalakon – közölte Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka vasárnap. Tájékoztatása szerint különösen az ország keleti feléből jelentettek növekvő számú orosz offenzívát.

Az ellenség töretlenül folytatja támadásait 

– hangsúlyozta Telegram-oldalán közzétett bejegyzésében Szirszkij.

A szárazföldi erők parancsnoka a nap folyamán ellátogatott a kelet-ukrajnai frontszakaszokra, ahol továbbra is Avgyijivka városára összpontosítottak az orosz alakulatok. Azt mondta, a helyi parancsnokokkal meghozták „a szükséges döntéseket” a védelem érdekében. Hozzátette, hogy egyebek mellett jobban kell védeni a saját katonákat és ésszerűsíteni kell a lőszerfelhasználást.

Volodimir Fityo, az ukrán hadsereg szóvivője az állami televízióban elmondta, hogy a fagypont alatti hőmérséklet helyenként ugyan az orosz támadások enyhe mérséklődését eredményezte, de a csapásirány változatlanul a Harkiv megyei Kupjanszk városa. A településtől alig hét kilométerre fut a frontvonal.

Micael Bydén, a svéd szárazföldi erők főparancsnoka a nap folyamán látogatást tett a kelet-ukrajnai frontvonalakon. Egyebek mellett megtekintette a 45. önjáró tüzérségi dandár állásait, és beszélt ukrán katonákkal is, ahogy ez a látogatásról készült videófelvételen látható. A dandárt ősszel szerelték fel svéd Archer tüzérségi rendszerekkel.

(MTI)

Nyitókép: Roman Chop / Global Images Ukraine via Getty Images

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2023. december 11. 14:34
"ez most a Nagy Tavaszi Offenzívának melyik szakasza?" Ez most éppen a nyugat felé haladó. Az előirányzott napi 500 métert talán még nem érte el, de mostanság már hohol propaganda kanálokon is lehet olvasni aggódó bejegyzéseket. Ami tény, hogy a nyáron rabotínónál megszerzett kábé 15 kilométernyi mélység naponta kopik, tény, hogy csaszov-jarnál (bakhmut direction) is hátrálnak, sorban vesztik el a fontos magaslatokat, avdejevkában, marejenkában városi harcok zajlanak, a legjobban megerődített szakaszokat a hoholok már elvesztették. Ezzel együtt a frontok mozgása nem jelentős, de amit mostanság látni lehet az nem azt mutatja, hogy a hoholoknak lenne támadókapacitásuk és a védelmi kapacitás is egyre karcsúbbnak tűnik. A herszoni úgynevezett hídfő nekem nem világos, leginkább úgy tűnik, hogy a hoholok píár okokból égetik itt el a legjobb csapataikat és a legjobb eszközeiket, de a hohol propaganda kanálok szerint ez a szakasz kirobbanó siker.
Héja
2023. december 11. 11:35
"A lőszerfelhasználás észszerűsítése..." Magyarán: elfogyóban van. Ez a süket dumán csak röhögni tudok.
ujferi
2023. december 11. 11:34
Kapitalátus !!!!
csapláros
2023. december 11. 11:15
A svédek is beléptek a háborúba. Hitlert is támogatták, de nem ilyen nyíltan és pofátlanul... Ezért, hogy lemondtak a semlegességükről, tehát dicséretes. A NATO tagsághoz meg még nőniük kell... 🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!