A terrorfenyegetés miatt szigorúan őrzik a kölni dómot szilveszterkor is

2023. december 29. 20:17

A városban mulatozók gépfegyverrel felszerelkezett tisztekkel is találkozhatnak.

2023. december 29. 20:17
Police at the cathedral in Cologne

Szigorú biztonsági intézkedéseket foganatosít a német rendőrség a kölni dóm védelme érdekében az újévi ünnepségek alatt.

Az átcsoportosítás célja megelőzni bármiféle esetleges támadást” – közölte Martin Lotz, a zónáért felelős rendőrtiszt pénteken. A városban mulatozók gépfegyverrel felszerelkezett tisztekkel is találkozhatnak – figyelmeztetett, majd hozzátette: 

ez sokak számára nyugtalanító lehet, de az intézkedés azért született, hogy az emberek biztonságban ünnepelhessenek.

A német hatóságokat korábban egy iszlamista csoport esetleges szilveszteri terrortámadásáról értesítették. Emiatt már karácsonykor megerősítették a dóm körüli biztonsági intézkedéseket, a katedrálist pedig zárva tartják a turisták elől.

Vasárnap a rendőrség őrizetbe vett egy 30 éves tádzsik férfit Köln városától mintegy 100 kilométerre, akit azzal gyanúsítanak, hogy korábban egy támadás előkészítésének tervével látogatott el a dómba.

Lotz közölte, hogy a katedrálist „nem egyszerű” súlyosan megrongálni, ezért attól tartanak, hogy a fenyegetés az épület környezetére is vonatkozik.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: OLIVER BERG / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2023. december 30. 13:41
Miközben sunyítanak a muszlimok előtt, valamiért az a hobbijuk, hogy Magyarországot kétpofára szidalmazzák! Azt hiszem, így semmi okunk együttérezni a germánokkal. És már a termékeik sem olyan jók, mint régen...
Kerezs
2023. december 30. 07:58
Elmebaj. Most arra büszkék, hogy tudják őrizni? 20 éve egészen másra voltak büszkék Kölnben. Akkor még szívesen utaztunk oda turistaként. Még irigykedtünk is.
Szerintem
2023. december 30. 06:43
Micsoda? Hogy terroristák lehetnek a szegény, kiszolgáltatott, magasan képzett és dolgozni akaró menekültek között? Mi ez? Rasszizmus? Xenofóbia? Féktelen idegengyűlölet, csak mert szerencsétlen rászoruló nőknek, gyerekeknek kicsit barnább bőrük? Elég volt a szélsőjobboldali, autoriter, populista, fasiszta gyűlölködésből!
Málaga21
2023. december 29. 22:22
Olyan szigorúan őrzik, hogy a kölni csajok őrzésére már nem fussa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!