Terrorfenyegetettség a szomszédban – négy embert letartóztattak

2023. december 25. 20:57

Bécs, Köln és Madrid is kapott fenyegetést iszlamista csoportoktól a karácsonyi időszakra.

2023. december 25. 20:57
null

Több európai nagyváros is szigorítja a biztonsági intézkedéseit a karácsonyi időszakra. Az intézkedések elsősorban a templomokat és a karácsonyi vásárokat érintik majd. Magyarországhoz legközelebb Bécs is kapott fenyegetést egy iszlamista csoporttól – írta meg az Euronews.

Bécs, Köln és Madrid is kapott fenyegetést iszlamista csoportoktól a karácsonyi időszakra.

A lap értesülései szerint a biztonsági intézkedések kapcsán Bécsben három embert már le is tartóztattak. Egyet embert pedig Németországban állítottak elő. 

Mindannyian egy feltételezett iszlamista hálózat tagjai.

Az Iszlám Állam egyik szervezete állt a fenyegetés mögött

A német rendőrség azt közölte, hogy a kölni katedrálist újévkor támadták volna meg, ezért a tervezett biztonsági lezárást már karácsonykor bevezették. Eszerint a dómba csak egy szigorú ellenőrzés után lehet belépni, emellett szombaton nyomkereső kutyákkal is átkutatták a kölni dómot, de nem bukkantak robbanóanyag nyomaira.

Ausztria belügyminisztériuma vasárnap bejelentette, hogy szombaton négy embert tartóztattak le, azonban végül vasárnapra csak három személyt helyeztek előzetes letartóztatásba a folyamatban lévő nyomozás idejére.

Az elítéltek mindegyike tadzsik származású, és az Iszlám Állam egyik ága, az IS-K tagjai, akik támadásokat terveztek az ünnepek idején, különös tekintettel a szenteste napjára

– jelentette ki a bécsi rendőrség közleményében.

Spanyolország is szembesült iszlamista csoportok fenyegetésével, és Madrid lehetett az elsődleges célpont.

***

Nyitókép: Saliha Simsir Kazak/Anadolu via Getty Images

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kerezs
2023. december 26. 09:36
Igazi elmebaj. Napjainkban Bécs- 10 éve még a világ egyik legélhetőbb, legjobb városa- azzal reklámozza magát, hogy utazz hozzánk bátran, mert olyan szintű biztonsági intézkedéseket léptettünk életbe és olyan sok katonát, rendőrt stb. mozgósítottunk, hogy nagy valószínűséggel és egy kis szerencsével nem leszel terrorcselekmény áldozata. Ez pontosan annak a beismerése, hogy jól elrontottuk. Margit! Nooormális?
faramuci
2023. december 26. 07:26
Pofa lapos!! Ti,haladár ."felvilágosult" nyugat engedtétek be a hazátokba a saját gyilkosaitokat.....hát most haljatok,lehetőleg csendben
Kanmacska
2023. december 25. 23:48
Wilkommenskultur.
Derek Zoolander
2023. december 25. 22:26
És a libsik meg ezt szeretnék ide importálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!