A NATO-főtitkár mondta ki: Ukrajna kritikus helyzetben van

2023. december 05. 07:51

A tél csak ront a kijevi pozíciókon a szakértők és a politikusok szerint egyaránt.

2023. december 05. 07:51

A Strana ukrán portál arról ír, hogy a tél tovább nehezíti az ukrajnai harcokat – ezt maga Jens Stoltenberg NATO-főtitkár mondta ki Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszterrel folytatott megbeszélésekor. Stoltenberg hangsúlyozta: a tél miatt is a szövetségesek eltökéltek abban, hogy fokozzák Ukrajna politikai és gyakorlati támogatását az oroszok elleni védekezésben.

Előző nap Stoltenberg azt nyilatkozta, Ukrajna helyzete rosszabbodhat, ha nem növelik számukra Nyugatról a szállított fegyverek számát. Leszögezte: 

Kijev „kritikus helyzetben” van.

A portál megjegyezte: 

más európai tisztviselők is úgy vélik, hogy Ukrajna helyzete a télen tovább romolhat.

A portál szerint ugyanakkor az ukrán hadsereg magabiztos: úgy vélik, az idei tél könnyebb lehet, mint a tavalyi, mert Ukrajna felkészült rá, az oroszok pedig nem rendelkeznek annyi erőforrással, mint korábban – hangzik a kissé vágyvezéreltnek tűnő narratíva.

Nyitókép: MTI/AP/Az ukrán elnöki sajtószolgálat

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hatvanas
2023. december 05. 11:49
Ez milyen kép?! Miként vittek ennyi földet Zelenszkij irodájába?!!
Bitrex®
2023. december 05. 10:18
Ukrajnában sok a patkány. (Bangóné után szabadon)
lofejazagyban-2
2023. december 05. 09:00
Stoltenberg 1-2 hete még pont az ellenkezőjét mondta.
RasPutin
2023. december 05. 08:33
A Szovjetunió az összeomlás szélén volt mikor Hitler csapatai megjelentek Moszkva alatt. De aztán özönlött az USA felszerelés Iránon és Murmanszkon keresztül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!