A DK-s polgármester szerint az Amnesty-vezér testvérének a számlagyárügye összefügg a kampányfinanszírozással (videó)

2023. december 13. 16:48

Meglepő kijelentést tett Szaniszló Sándor.

2023. december 13. 16:48
null

 A Demokratikus Koalíciónak semmi köze nem volt ezekhez az ügyekhez, amelyek külföldről származó kampányfinanszírozást érintenek – válaszolta a Magyar Nemzet riporterének kérdésére a fővárosi közgyűlés szerdai ülésének előtt Szaniszló Sándor, a DK XVIII. kerületi polgármestere.

Mindez azért érdekes, mert a kérdés az Amnesty-vezérének, Víg Mórnak a fiktív számlagyáras ügyére vonatkozott. Ismert: november végén pattant ki a baloldal legújabb botránya, amikor nyilvánosságra került, hogy a NAV nyomozói akciófilmeket idéző nagyszabású rajtaütésben fogták el az Amnesty International Magyarország igazgatójának testvérét, Vig Mórt, aki ellen a hatóság üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt folytat eljárást. A férfi a gyanú szerint olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat.
 A baloldal kampányfinanszírozási ügye ezzel szemben több mint egy éve pattant ki, ebben az esetben több mint 3 milliárd forintnyi Amerikából érkező dollár választási kampányban való felhasználása került fel. Ide kapcsolódik még Karácsony Gergely 99 Mozgalmának rejtélyes ügye, ahova szintén érkezett frissen nyomtatott és kötegelt „mikroadomány” – csak itt euró és font volt a külföldi deviza.

Az, hogy mire gondolhatott a pestszentlőrinci polgármester, amikor a büntetőügybe keveredő csaló ügyvéd esetét is a külföldi kampányfinanszírozási botrányok közé sorolta, még nem tudni.

Nyitókép: képernyőmentés

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lilla50
2023. december 14. 14:17
"A Demokratikus Koalíciónak semmi köze nem volt ezekhez az ügyekhez, amelyek külföldről származó kampányfinanszírozást érintenek – válaszolta a Magyar Nemzet riporterének kérdésére a fővárosi közgyűlés szerdai ülésének előtt Szaniszló Sándor, a DK XVIII. kerületi polgármestere.A Demokratikus Koalíciónak semmi köze nem volt ezekhez az ügyekhez, amelyek külföldről származó kampányfinanszírozást érintenek – válaszolta a Magyar Nemzet riporterének kérdésére a fővárosi közgyűlés szerdai ülésének előtt Szaniszló Sándor, a DK XVIII. kerületi polgármestere.A Demokratikus Koalíciónak semmi köze nem volt ezekhez az ügyekhez, amelyek külföldről származó kampányfinanszírozást érintenek – válaszolta " Világosan beszélt . Miért kérdezték meg a témával kapcsolatosan . A fidesz kreatív asszociációja végtelen --főleg , ha lejáratni szeretne valakit vagy egy témát. a nemzeti konzultációs ívek milliárdos kiadás a 8 milliós lakosságra elkészítve (eddig 240 000 db siker) Mi lesz a sokmilliárd sorsával ?
Perczel Éva
2023. december 14. 04:48
Hogy is van ez civilekkel? Pankotai szerint „A kispiricsi falu végén lévő árufeltöltőt kérdezik meg” , és ez nagyon gáz, de ez csak addig tűrhetetlen, amíg az árufeltöltők nem szerveződnek NGO csoportba. Legjobb példa erre a mikepércsi anyák formációja.
Szuperszig
2023. december 13. 22:01
Valamikor a Cusi (is) intézte az ilyen pénzeket. Ült is érte.
jooeee
2023. december 13. 21:35
Csodálkoznánk is, ha nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!