Washington Post: Az eddiginél sokkal nagyobb az esélye, hogy Ukrajna vereséget szenved

2023. november 03. 15:09

„Igen jó októbere volt Putyinnak” a lap szerint.

2023. november 03. 15:09
null

A Washington Post publicistája szerint „igen jó októbere volt Putyinnak”. Mint a szerző írja: az orosz elnök egy ragadozó ösztönével ismeri fel ellenségeinek a gyengeségeit. Nemigen téved és a múlt hónapban volt mit feljegyeznie. A háború megindítása óta aligha volt még ilyen kellemes 30 napja.

Hiszen az eddiginél sokkal nagyobb az esélye, hogy Ukrajna vereséget szenved. 

Ez pedig a szerző szerint hatalmas veszélyt jelentene a NATO számára, nem említve a sok millió ukránt. A kedvező hírek sora azzal indult, hogy a washingtoni Kongresszus levette a napirendről a Kijevnek szánt 6 milliárd dolláros segélycsomagot. Ez pedig a republikánusok lankadó elkötelezettségét jelzi.

Ezt is ajánljuk a témában

A Kremlnek ezen kívül jól jött a Hamász támadása, mert eltereli a figyelmet Ukrajnáról. A brutális izraeli megtorlást pedig az orosz propaganda felhasználhatja a Nyugat ellen a harmadik világban.

A háborús patthelyzet jól jön az elnöknek, aki ki akarja meríteni az ukránokat, illetve szeretné tovább bírni, mint a Nyugat. A politikus veszi a jeleket, hogy inog a másik oldal elszántsága és a tapasztalatok szerint ez még inkább arra ösztökéli, hogy kitartson. De a legnagyobb veszély az, hogy visszatér Trump, az pedig azt jelentené, hogy Putyin nyer mindent: a játékot, a játszmát és a meccset.

Nyitókép: Mikhail Metzel / POOL / AFP

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. november 04. 08:59
A nagy októberi szocforr
Palatin
2023. november 03. 19:29
Orbán zsenialitásánk sok jele van. Az egyik pl. az, hogy amikor jóval a háború elött, - amikor még a gázszállítások jövöje nem volt fixálva -, találkozott Putyinnal és megsejtette, hogy háború lesz és a gázszállítás jövöje még nem volt fixálva, a török-balkáni vonalat választotta. Ti gyurcsányista, ócska libernyák, semmirekellö árulók, Orbánnak köszönhetitek, hogy nem fagyott le az alfeletek az elmúlt télen se, meg a következön se. Ti satnya idióták, ti meg csak fújjátok Gyurcsány apátok nemzet-gyalázó és romboló baromságait. Orbán nélkül már komposzt lenne belöletek, mert az unió elzárta volna minden gázcsapunkat. Gyurcsány meg elétek állt volna azzal, hogy: "Ez van emberek nincs mit tenni. Én is megszavaztam azt a baromságot Brüsszelben, mert Európa egysége fontosabb, mint hogy a magyarok fennmaradjanak. El lehet menni. Ez van. Jelenleg én vagyok legjobb, hadra fogható politikus, mert akik nálam jobbak lennének, azok mind a börtönben ülnek. Nincs apelláta, mert lövünk."
Palatin
2023. november 03. 19:15
Az oroszok, fel akarják örölni az ukrán hadsereget. Egy villámháború esetén az ellenfél hadserege szinte teljességgel meg is maradhat. És késöbb revansot akarhatnak. Izrael most a villámháborút választotta, az oroszok a felörlést. majd meglátjuk melyik volt célravezetöbb.
Palatin
2023. november 03. 19:12
A novembere még jobb lesz, de az még mind semmi a decemberéhez képest...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!