Ursula von der Leyen: Az Európai Bizottság a csatlakozási tárgyalások megkezdését javasolja Ukrajnával

2023. november 08. 13:11

Az Európai Bizottság elnöke szerint az EU-bővítés a hosszú távú stabilitás, a béke és a jólét hajtóereje az egész kontinensen.

2023. november 08. 13:11

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy az Európai Unió Tanácsa kezdje meg a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával, és javasolja Georgiának a tagjelöltség megadását – közölte az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben szerdán.

Ursula von der Leyen az Európai Bizottság Ukrajna, Moldova és Georgia uniós csatlakozásához elvárt reformokról szóló jelentésének bemutatásakor közölte, az Európai Bizottság a csatlakozási tárgyalások megkezdését javasolja Bosznia-Hercegovinával is, amint az ország eléri az ahhoz szükséges megfelelés elvárt szintjét.

Az EU-bővítés a hosszú távú stabilitás, a béke és a jólét hajtóereje az egész kontinensen.

Az EU-tagság geostratégiai befektetés egy erős, stabil és egységes, közös értékeken alapuló Európába. Hatékony eszköz a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok tiszteletben tartása előmozdítására.

Az EU-tagsági kilátások a hiteles, érdemeken alapuló átalakulás fő mozgatórugója.

Alapvető fontosságú a megbékélés és a stabilitás előmozdítása érdekében az európai kontinensen – hangoztatta a német politikus.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 11. 23:21
Ezt a nöt úgy kellene kivágni az unió vezetéséböl, ahogy Karácsony szokta a macskáját.
Palatin
2023. november 11. 23:19
Ukrajna felvétele az unióba egy teljesen örült gondolat. Hogy von der Leyen beleszeretett Zelenszkijbe, az erre nem elégséges ok. Bizonyos nök imádják a diktátorokat, véreskezü banditákat, gátlástalan szélhámosokat, maffiosokat stb. Amikor Hitler 1938-ban Bécsben egy nagy beszédben bejelelentette az Anschlusst, a férfiak elhült arccal hallgatták, a nök magukon kívül tapsoltak, közülük sokan elaléltak a gyönyörtöl, hogy elöben hallgathatják a Führert. Amikor azt hisszük, hogy politikáról beszélünk, valójában pszichológiai jelenségek folyományait elemezgetjük. Freud jobb "politikus" volt, mint bármelyik magát politikusnak tartó szélhámos vagy egyéb mutyihuszár.
Palatin
2023. november 11. 20:31
Én attól félek, hogy bár nem veszünk részt közvetlenül az ukrajnai háborúban, de mégis mi magyarok fogjuk a legrövidebbet húzni. Az az igazság, hogy mi vagyunk itt a térségben a legkiszolgáltatottabb helyzetben. Hogyan tudunk bármi féle önkényeskedés zsarolás ellen védekezni. A szerzödéseket, a nemzetközi jogi érveket, az unió támogatását teljesen el lehet felejteni, ha arról lesz szó, hogy az USA az oroszokat sakkban akarja tartani minden áron és ezért megszállja Ukrajnát és itt az egész közép-keleten gyakorlatilag állandósult háborús feszültség lesz, ami bármikor robbanhat. Nagyon cikinek tartom a helyzetet. Komolyan kell venni az USA rögeszméjét, hogy ezt a háborút az oroszok nem nyerhetik meg. Ki fognak találni valami egészen vad dolgot. Meg fogják szállni Ukrajnát úgy, hogy az oroszok nem tehetnek ellene semmit. A magyar érdekeket igen nagy ívben fogják lesz..rni.
Palatin
2023. november 11. 20:07
Sztálin gaztetteiböl Európa fel tudott tápászkodni. Kétlem, hogy a mai uniós vezetés, - élén von der Leyenel -, hibáiból, gaztetteiböl fel tud-e tápászkodni valaha is Európa.... Sztálin ellen azért gyöztünk, mert harcoltunk ellene. De ha valakinek eladjuk magunkat, akkor végleg lemondtunk mindenröl. Most ez folyik. Európa el fogja vesziteni önmagát, ez a beképzeltek, a gyengék a gyávák sorsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!