Több orosz tisztet is felrobbantott Melitopolban az ukrán ellenállás

2023. november 13. 07:41

Az Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a hadsereg tisztjei éppen egy megbeszélést folytattak, amikor váratlanul felrobbantották őket.

2023. november 13. 07:41
null

A karpathir beszámolója szerint súlyos támadás ért egy orosz bázist Melitopolban, amelynek során több orosz tiszt is életét vesztette. Az FSZB és a hadsereg tisztjei éppen egy megbeszélést folytattak a szombati támadás idején.

Melitopol Ukrajna 34. legnépesebb városa, lakossága körülbelül 150.000 fő. A város jelenleg az orosz csapatok ellenőrzése alatt áll. Vasárnap egy pokolgépes merénylet következtében több orosz tiszt az életét vesztette. A támadást vasárnap az ukrán katonai hírszerzés is megerősítette.

A tájékoztatás szerint a támadást egy helyi ellenállási mozgalom hajtotta végre, melynek célpontja a megszállók főhadiszállása volt, és amelynek során 

legalább három orosz tiszt életét vesztette.

A Guardian információi szerint a robbanás szombaton történt egy postahivatalban, amelyet a helyi orosz közigazgatás átalakított a székhelyévé. Az esemény akkor következett be, amikor az FSZB és az orosz gárda tisztjei éppen egy megbeszélést tartottak.

A Kreml egyelőre nem adott ki hivatalos kommentárt a robbanással kapcsolatban.

 

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / Anadolu via Getty Images

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Ezek is érdekelhetik