Terrorakciókra felszólító palesztinokat vettek őrizetbe Ciszjordániában

2023. november 06. 11:50

Az izraeli hadsereg olyan palesztinokat vett őrizetbe Ciszjordániában vasárnap éjjeli razziáján, akik a gyanú szerint a Gázai övezetet irányító Hamász iszlamista terrorszervezetet támogatják.

2023. november 06. 11:50

Vasárnap éjszaka 23 gyanúsítottat fogtak el Ciszjordániában zavargásokban való részvétel és terrorizmus támogatása miatt az izraeli biztonságiak. A Jeruzsálem melletti Suafát és Anáta menekülttáborban például olyan erőszakos zavargások résztvevőit, akik az elmúlt hetekben kövekkel és Molotov-koktélokkal támadtak izraeliekre. Többeket azért, mert erőszakra bujtogattak és terrorszervezetek támogatását tettek közzé. Az egyik gyanúsított ellen az a gyanú, hogy fizetett a rendzavaróknak.

Letartóztatták uszítás gyanújával Ahed Tamimit is, miután telepesek lemészárlásával fenyegetőzött. A palesztin diáklányt Bir Zeitben fogták el, s azzal vádolják, hogy erőszakra és terrorcselekményekre szólított fel.

„Üzenetünk a telepeseknek: várunk benneteket az összes ciszjordániai városban Hebrontól Dzsenínig – lemészárolunk, és azt fogjuk mondani, hogy amit Hitler tett veled, az egy vicc volt” – írta Tamimi múlt kedden a közösségi médiában. „Megisszuk a véredet és megesszük a koponyádat. Gyerünk, várunk rád” – tette hozzá.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy a huszonkét éves Tamimit kihallgatják a biztonsági erők. A palesztin területeken hősnek tekintett fiatal nőt 2018-ban, amikor még kiskorú volt, vádalku keretében elítélték, mert megtámadt egy izraeli tisztet és egy katonát. Tamimi korábban rendszeresen töltött fel olyan videókat és fényképeket a közösségi médiába, melyeken szülőfalujában, Nabi Szálehben az izraeli hadsereg katonáit inzultálja, olykor fizikailag bántalmazza. Egy videofelvétel azt rögzítette, ahogy megpofozott egy katonát.

A vádalku keretében nyolc hónap börtönbüntetést és ötezer sékel pénzbírságot szabtak ki rá. Tamimi mellett anyját szintén nyolc hónap elzárással büntették, és unokatestvérét, Núrt is elítélték.

A kelet-jeruzsálemi Virágkapu közelében egy palesztin támadó hétfő reggel megtámadt két, az izraeli határrendészethez tartozó 20 éves katonát. Az egyik sebesült, a Hadassza kórházba szállított női határőr állapota válságos. A terroristát agyonlőtték.

Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. november 06. 13:14
MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 https://vasarnap.hu/2019/01/09/a-budai-varbol-orzi-a-nemzetet-szent-mihaly-szobra/ https://m.youtube.com/watch?v=prQcjgGJLa8&t=8s&pp=ygUSYmlzdGV5IHpzdXpzYSAyMDIz https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Matthias_Gr%C3%BCnewald_-_The_Resurrection_%28detail%29_-_WGA10755.jpg MINDEN ÉLET SZÁMÍT 🤍
A szexárdi láncfűrészes böllér
2023. november 06. 12:00
A palesztinok legnagyobb tragédiája az, hogy nincs egy Mahátma Gandhijuk, erőszakkal, öngyilkos merénylőkkel semmit sem fognak elérni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!