Tél tábornok megérkezett Ukrajnába

2023. november 27. 06:25

Hóviharok bénítják az országot – a háború mellett.

2023. november 27. 06:25

Beköszöntött a tél Ukrajnában, a havazás fennakadásokat okozott a fekete-tengeri partvidék nagy részén vasárnap – közölte az ukrán sajtó. 

Odesszában hóviharok megbénították a tömegközlekedést. A kikötővárosban hétfőre távoktatást hirdettek meg az iskolákban. 

Az ország központi részén is gondokat okozott a havazás és a havas eső. A hatóságok felszólították a lakosokat, hogy lehetőleg tekintsenek el a szükségtelen autós utazásoktól.  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti videóüzenetében bejelentette: az időjárási körülmények miatt 

tíz régió mintegy 400 települése maradt áram nélkül.

Az Oroszországhoz csatolt Krím félszigeten a hatóságok hétfőre iskolai szünetet hirdettek, tekintettel az ítéletidőre. Szevasztopol kikötővárosában munkaszüneti napot rendeltek el hétfőre. Jevpatorija városában egy hóvihar következtében jelentős áramkimaradás volt, aminek következtében csaknem  40 ezren maradtak fűtés és áramszolgáltatás nélkül a TASZSZ orosz hírügynökség szerint. Több idősek otthonából evakuálni kellett az embereket.

(MTI)

Nyitókép: Marek M. Berezowski / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2023. december 07. 19:02
Addig tart a "forradalom", amíg fizetik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!