Sarokba szorítanák Bident a republikánusok, nem akarják tovább finanszírozni Ukrajnát

2023. november 01. 12:04

Mint kiderült: az USA Izraelnek szánt támogatása is emiatt mehet ilyen döcögősen.

2023. november 01. 12:04

Az izraeli háború eszkalálódása belpolitikai viszályokat okoz az USA-ban – írja szerdai cikkében a Spiegel. Mint a lap rámutat: a republikánusok olyan segélycsomagot akarnak összeállítani Izrael számára, ami teljesen független az Ukrajnában zajló háborútól, és kizárólag Izrael támogatására fókuszál. Csakhogy a Fehér Ház ezt blokkolja.

Erre készülhetnek Bidenék

„Az Egyesült Államok Elnöki Hivatala szerint Joe Biden amerikai elnök meg akarja vétózni a Képviselőházban a republikánus törvényjavaslatot Izrael támogatását illetően” – mutat rá a Spiegel. Mint a lap tájékoztat:

Chuck Schumer (a demokrata szenátus többségi vezetője) szerint ráadásul ha a republikánus törvényjavaslat a Képviselőházban át is megy, a Szenátusban akkor is megbukik majd.

A republikánusok nem akarjak tovább finanszírozni Ukrajnát

A republikánusok segélytervezete arra vezethető vissza, hogy soraikban

erősödik az ellenállás Ukrajna további finanszírozásával kapcsolatban.

Mint a Spiegel fogalmaz: különösen a republikánus párt jobboldali szárnya torpedózza meg a demokrata kormányzat gyakorlatilag összes, Ukrajnával kapcsolatos projektjét. Ellenállásuk jelentős része a lap szerint a már csak egy év múlva esedékes elnökválasztás előtti kampányzajra vezethető vissza.

A Spiegel teljes, német nyelvű cikkét a témában itt olvashatja.

Nyitókép: Kent Nishimura / AFP

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. november 01. 17:22
Na ugye..
faramuci
2023. november 01. 16:28
A lengyelek két hete jelentkeztek a finanszírozásra,amerikai hitelből.......miért izgulnának a demokraták ?? Így szokott formálódni egy leendő európai nagyhatalom....ja nem 🤣😂🤣😜
julius68-2
2023. november 01. 15:29
Bidenék, a bohóc Borisszal jól megszopatták Zelenszkijéket, amikor lebeszélték őket az elfogadható béketervről. Ma már rosszabbak a feltételek és a rengeteg az áldozat, nyomorék, elmenekült lakosság és a lepusztult infrastruktúra. Amint látjuk a pénz és a támogató akarat is fogy, Gerhard Schröder: tavaly márciusban már megvolt a békemegállapodás az oroszok és az ukránok között. A Berliner Zeitungnak adott, szombaton közölt nagyinterjúban hozzátette: Szerinte az amerikaiak nem akarták a kompromisszumot Ukrajna és Oroszország között. Az amerikaiak úgy gondolják, hogy az oroszokat le lehet "nyomni". Szombat óta, nem cáfolták Schrödert !
connorj
2023. november 01. 15:20
💋 https://m.youtube.com/watch?si=lVI3fX518gYEu4A4&v=8c9hqUpP3cY&feature=youtu.be
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!