A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Politológus: Szijjártó kimondja, amit a többi uniós külügyminiszter is gondol Ukrajnáról, csak nem meri vállalni

2023. november 30. 10:39

Ivan Mezjuho szerint már mindenki tudja az Európai Unióban, hogy elképzelhetetlen Ukrajna NATO-csatlakozása, csak ezt Szijjártón kívül egyetlen külügyminiszter sem meri kimondani.

2023. november 30. 10:39

Nyugaton már senki sem számít arra, hogy Ukrajna a NATO teljes jogú tagjává válik – jelentette ki az Ivesztyijában Ivan Mezjuho orosz politológus. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szenátor: Szijjártó Péter rendkívül tapintatos külügyminiszter

Szijjártó Péter Ukrajna csatlakozásáról egyszerűen azt mondta, amit az európai uniós kollégái is gondolnak, csak nem merik bevallani a nyilvánosság előtt – mutatott rá a politilógus.

Mint Mezjuho fogalmazott, szerinte minden olyan nyilatkozat, ami arra fókuszál, hogy Ukrajnának különböző reformokat kell teljesítenie a NATO-tagsághoz, csak üres duma, egy gyenge stratégia annak érdekében, hogy ne kelljen bevallaniuk az uniós tagállamok vezetőinek ennek a forgatókönyvnek a valószínűtlenségét.

Ugyanebben az orosz lapban Alekszej Puskov szenátor arról beszélt, Szijjártó Péter rendkívül tapintatos külügyminiszter, mert nem nevezte meg azt az „elmebeteg” kollégáját, aki úgy véli, sikeres Ukrajna ellentámadása.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldala

***

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 30. 16:49
Ez így igaz!
lazio154-2
2023. november 30. 13:32
Megtudtam, hogy miért nem vagyok én politológus! Soha nem tudom megfejteni azt se a feleségem mit gondol, ha nem mond semmit. A politológusok ismérve, hogy minden ember gondolatait tudják:
nempolitizalok-0
2023. november 30. 11:58
Ami viszont jónéhányukban gusztustalan, hogy beállnak a magyar külügyminiszter háta mögé, küldik az sms-eket, hogy bravó és így tovább, aztán az intézkedés mellett szavaznak. Aztán persze elmagyarázzák Szijjártónak, hogy a karrierjük függ tőle, mert ennyire szervilis a kormányuk.
auditorium
2023. november 30. 11:06
Kussolnak és ezért "jók" ők Brüsszelben... Melyik országnak hiányzik egy világháború vagy a töméntelen háborús vagy gazdasági menekült ? Melyik ország tapsol örömében ha Nato-hadgyakorlatok folynak földjén ? Melyik ország örvendezik, ha a CEB-KEB jól felemelte az uzsorakamatokat, ami lakás v. házvételnél ellehetetelniti sok fiatal jövőjét ,de a bankban tartott pénzére nem kap szinte SEMMI kamatot ? Melyik turizmosból élő ország ujjong, ha nem érkeznek a jómódú és könnyen költekező orosz turisták ? Melyik ország tombol örömében ha "felgyulladnak" templomai, raktárai, gyárai, pártháza vagy camionnal, autókkal belehajtanak a tömegbe , esetleg óvodásokat késelnek meg az utcán ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról