Olasz lap: Az Orbán-Fico szövetség azt jelenti, hogy két kicsi, elszegényedett ország egy hatalmas fórum eredményességének gátjává válik

2023. november 02. 10:29

Az Il Foglio szerzője azt írja, Orbán Viktorral nem akartak szelfizni a nyugati politikusok.

2023. november 02. 10:29

Orbán Viktor a legutóbbi EU-csúcson nagyon egyedül maradt: miközben a többi vezető egymással beszélgetett, mosolygott, szelfizett, addig a magyar miniszterelnök komoran figyelte őket a sarokból – írja az Il Foglio.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor a nagypályán

Elszigetelődni nem úgy szokás, hogy az ember három nap alatt három nagyhatalommal fog kezet – de nem is ez Magyarország problémája. Kohán Mátyás írása.

Unatkozott, bosszús volt és túlsúlyos. Utóbbi bizonyára nem tetszik neki, mivel labdarúgóként sokat törődött sportolói alkatával

– fogalmaz a szerző.

David Carretta véleménycikke szerint azzal, hogy Orbán Viktor „elégedetten mosolygott”, amikor kezet foghatott Vlagyimir Putyinnal, azt bizonyította, hogy az ő szemében Oroszország jobb, mint Európa.

Az újságíró azt állítja, hogy Orbán Viktor nem válaszol az európai telefonhívásokra, kivéve akkor, ha a pénztárhoz kell mennie, hogy megengedhesse magának a saját kis királyságának fenntartását. A publicisztika kiemeli, Orbán Viktor belső szabotázsának művészete egyre kevésbé megkerülhető probléma, függetlenül attól, hogy több európai vezető politikus is ezzel fenyegetőzik.

Ezt is ajánljuk a témában

Carretta megjegyzi, az Európai Unió szívesen elkerülte volna a találkozást Szlovákia új miniszterelnökével, Orbán Viktor egyetlen szövetségesével, Robert Ficóval.

Az Orbán-Fico szövetség azt jelenti, hogy két kicsi, elszegényedett, az EU-t összetartó elvekkel ellentétes ország egy hatalmas fórum eredményességének gátjává válik

– állítja a cikk, amely hozzáteszi, Magyarország június óta blokkolja az Európai Békeprogram (!) nyolcadik, a fegyverszállítások finanszírozására (!) szánt 500 millió eurós részletét.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
julius68-2
2023. november 22. 12:23
"elszegényedett ország" Olaszország, államadósság, a GDP százalékában több mint 140% !
madárinfluencer
2023. november 04. 10:57
Orbán Viktor csak az EU-s politikusoktól van elszigetelve, az európai polgárok istenítik. El kell olvasni a külföldön felrakott Orbán és Szíjjártó interjúk hozzászólásait, ahol több ezerszeres lájkot kapnak a diszlájkokkal szemben.
anna bolena
2023. november 04. 08:35
Soha nagyobb tragédia ne érje Orbánt és Magyarországot, mint hogy a brüsszeli Európa-tönkretevő idióták nem akarnak szelfizkedni Viktorral. Viktor helyében én sem akarnék velük.
Lajoss
2023. november 03. 18:46
A kipcsak bohóctól már undorodik a civilizált világ… az országot járatja le.🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!