Salvini: Sok embernek van közös képe kínai vezetőkkel vagy akár Putyinnal

2023. október 31. 08:36

Az olasz politikus szerint nem Orbán Viktor az egyetlen, aki szóba áll Moszkvával.

2023. október 31. 08:36

Matteo Salvini, olasz belügyminiszter a Corriere della Serának adott interjút. A lap print kiadásában megjelent cikkben Salvinit arról is kérdezik, szerinte van-e helye Orbán Viktornak az európai jobbközépben az után, hogy Hszi Csinping kínai és Vlagyimir Putyin, orosz elnökkel készített közös fotót. 

Az olasz politikus erre csak annyit felelt:  

„Sok embernek van fotója kínai vezetőkkel vagy akár Putyinnal, köztük néhány elsőrangú államférfinak tartott olasz politikusnak is.”

Az Európai Unió országainak vezetői közül többen is kritikával illették Orbán Viktort, amiért tárgyalt Vlagyimir Putyinnal. Sokan elfelejtik, hogy Olaf Scholz német kancellár a háború kitörése után egyenesen Moszkvába utazott, hogy tárgyaljon Putyinnal a békéről. Egyes uniós tagországok pedig túlzottan is közeli kapcsolatban állnak Oroszországgal. Elég csak például az osztrákokra gondolni, akiket nemrég az a vád ért, hogy üzleti szempontból továbbra is Putyinék oldalán állnak.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila 

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2023. november 04. 19:01
pulsarito 2023. október 31. 03:55 "Ja hát az európai vezetők nagy része meg sunyin a háttérben telefonálgat Putyinnak, meg üzletelnek vele." Sajnos így van. Vizet préfikálnak, de bort isznak. Szemforgatók és demagógok! Persze az amcsik is... Salvini egy ritka, üdítő kivétel.
auditorium
2023. november 03. 18:50
Salvini már nem belügyminiszter a mostani Meloni kormányban, hanem közlekedési miniszter és szenátor. A mostani belügyminiszter nem emeli fel hangját a határvédelemmel kapcsolatban. Csupán az ol.-szlovén határon ellenőrzik az autókat és kamionokat. Ettől függetlenül Salvini volt az egyetlen EU-képviselő, aki védelmébe vette OV-t, amikor pár évvel ezelőtt arrogánsan rátámadtak az EU-P. ellenzéki képviselői -Rutto, Guy és CO. amit egyes magy. képviselőnők gúnyos mosollyal kisértek . Salvini ki meri mondani véleményét a plénum előtt és tiszteli OV-t és a magyarokat.
Zokni
2023. október 31. 19:38
“Mekkora idióták ezek a libsik, fú, közös képe van Putyinnal…” - írja “Nemvagyoktökhülye999” eftárs. “A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen – jelentette be az ICC pénteken. A közlemény szerint a Nemzetközi Büntetőbíróság kérelmet elbíráló bírói tanácsa az orosz elnökkel szemben azért adott ki elfogatóparancsot, mert megalapozott a gyanú, hogy személyesen felelős ukrán gyermekek jogellenes deportálásáért és átszállításáért Oroszországba.” Vagyis nem ítélték el, de milyen szép albumba kerül a magyarok miniszterelnöke, ha egyszer igen.
Lajoss
2023. október 31. 19:25
Hogyne,az agresszíó óta köpnek a Putlerre… csak a csüngőhasú ekkora farok…🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!