Johannes Hahn erőt mutat: Magyarország nem állíthat meg minket!

2023. október 30. 15:30

Az EU költségvetési biztosa úgy fogalmazott a Die Weltnek: „Nem hagyjuk magunkat megzsarolni” .

2023. október 30. 15:30

Johannes Hahn, az EU költségvetési biztosa, a 2027-ig szóló uniós költségvetésről beszélt a Die Weltnek, amelyben több nagy lyukat is talált, ezért most tárgyalásokat folytat a nemzeti kormányokkal az emelésről. Az uniós költségvetés kapcsán felmerül, hogy Magyarország azzal fenyegetőzik, hogy blokkolja az ukrajnai segélyeket. 

Hahn erre azt mondta: Orbán azt követeli, hogy ez EU szüntesse meg a Magyarországnak szánt támogatás befagyasztását. Csak ebben az esetben hajlandó beleegyezni az Ukrajnának szánt segélyekbe. „Nem hagyjuk magunkat megzsarolni” – mondta Hahn. Ha Magyarország nem hajlandó, akkor a többi 26 uniós tagállammal találnak majd megoldást. Ez bonyolultabb, de lehetséges. „Magyarország nem állíthat meg minket” – tette hozzá Hahn.

Nyitókép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. november 09. 18:56
Gané!
Zolt
2023. október 31. 18:35
Itt az eunak a minta amit át kell venni mint jó példa. Az új nemzeti konzultációban három olyan gazdasági témájú kérdés is lesz, amelyekben Brüsszel megtámadta Magyarországot, és ránk akarja kényszeríteni saját akaratát” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Elvileg mindenki vélemyét tud nyílvánítani. Ennyire nagyképüek,vagy dedósok az eus képviselet,hogy véletlen se hajlandóak a többség véleményét kikérni.?Inkább szembe mennek a vonattal... ?
Zolt
2023. október 31. 18:10
Ilyen fontos dolgokban ,meg kellene vonni az eus jogot,mint háború,vagy támogatás.Tagországok állampolgárai az adójuk x részét ajánlhatnák fel,ha akarják.Abból lehetne finanszírozni csak egy nem eus tagállamot,hadi eszközzel pénzzel.Azaz a eus állapolgár dolgozó joga kellene,eldönteni kit támogat,vagy nem támogat az eun kivűli ország esetén. Mivel ez nem így van csakis eus diktatúráról beszélhetünk. Ez rafekszik mindenre.olyan új dolgokat találnak ki,és ráakarják a tagorszáokra erőltetni ami inkáb eus népszavazas mellett szabadna megtenni. Igaz így olcsóbb lehetne az eu működése,hisz nem az ő munkájuk lenne több,hanem olcsóbb szavazási rendszerre menne a zseton. Na ez nem érdekük. Szerintem
Zolt
2023. október 31. 17:55
Helyes! Bár inkább rö-helyes,pedig eközben nem is viccoldal. Talán lejebb kellene adniuk a magas lóból,hisz az eddigi hozzállásuk röhelyes.Hiába próbálkoznak a gyémánt szankióval utólag. Ezt elkúrta az eu mint a gyurcsótány. Már vicc az egész vakaródzásuk levizsgáztak emberségből,mind. Szerintem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!