Nyugaton már Vlagyimir Putyin győzelmét és az Európai Unió szétesését vizionálják

2023. november 27. 19:54

Az Il Foglio publicistája szerint a jobboldali politikusok győzelme után Vlagyimir Putyin megnyerheti az ukrajnai háborút, az Európai Uniót pedig a szétesés fenyegeti.

2023. november 27. 19:54
PUTYIN, Vlagyimir

Viszlát, szabad Ukrajna! Viszlát, bővülés! Viszlát, szuverén Európa! Viszlát, Európai Unió! – írja az Il Foglio oldalán megjelent véleménycikkében David Carretta. Az olasz újságíró láthatóan csalódottan vette tudomásul, hogy Geert Wilders sikerével zárultak a hollandiai választások, ez pedig alaposan felforgathatja az európai politikát.

Ezt is ajánljuk a témában

Carretta Orbán Viktort és Robert Ficót az „illiberális demokrácia és a trumpizmus apostolainak" nevezi, de az olasz kormányt is hosszasan kritizálja, mondván, az Európai Unió túlságosan lazán kezeli Giorgia Meloni hozzáállását a kényes kérdésekhez. A szerző szerint nem sikerült „a barbárokat európaizálni", Wilders, Meloni, Orbán és Fico, kiegészülve az osztrák Herbert Kickl-lel és a francia Marine Le Pennel teljesen felboríthatják a kontinens politikáját.

Az olasz publicista úgy véli, az európai parlamenti választások hatására Vlagyimir Putyin megnyerheti az ukrajnai háborút, és az Európai Unió is széteshet.

Carretta egyébként már korábban is többször élesen kritizálta Magyarországot és Szlovákiát, többek között azt írta, hogy két kicsi, elszegényedett ország egy hatalmas fórum eredményességének gátjává válik.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/AP/Szputynik/Kreml/Pavel Bednyakov

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
omega
2023. november 28. 17:26
Nagyon szar lett a Mandiner. Követhetetlen, hogy mi tartozik az adott címhez, mi a reklám, és mik a kapcsolódó cikkek. Olvasási nézetben ennyi marad: Az Il Foglio publicistája szerint a jobboldali politikusok győzelme után Vlagyimir Putyin megnyerheti az ukrajnai háborút, az Európai Uniót pedig a szétesés fenyegeti. Carretta Orbán Viktort és Robert Ficót az „illiberális demokrácia és a trumpizmus apostolainak" nevezi, de az olasz kormányt is hosszasan kritizálja, mondván, az Európai Unió túlságosan lazán kezeli Giorgia Meloni hozzáállását a kényes kérdésekhez. A szerző szerint nem sikerült „a barbárokat európaizálni", Wilders, Meloni, Orbán és Fico, kiegészülve az osztrák Herbert Kickl-lel és a francia Marine Le Pennel teljesen felboríthatják a kontinens politikáját. Az olasz publicista úgy véli, az európai parlamenti választások hatására Vlagyimir Putyin megnyerheti az ukrajnai háborút, és az Európai Unió is széteshet. Carretta egyébként már korábban is... Ennyi fért ide.
luisbathhelena
2023. november 28. 15:19
„a barbárokat európaizálni", na elmész te is.....
voltospultos-2
2023. november 28. 10:53
Iref 2023. november 27. 21:00 Putyin megnyeri a háborút. Churchill is megnyerte, Melyik háborút nyerte meg Churchill?
GrumpyGerald
2023. november 28. 10:53
"két kicsi, elszegényedett ország egy hatalmas fórum eredményességének gátjává válik" Muahha, te nyílt antidemokrata, hát csak te gondolhatod úgy, hogy az anyagi helyzet alapján más-más jogok illetik meg a szegényeket és a gazdagokat...?! Ülj, le, egyes. Aztán meg: Olaszország átlagfizetés PPP-n: 2802 EUR. Magyarország átlagfizetés PPP-n: 2505 EUR. Erre a bő 10% difire vered a nyálad? Ettől vagytok ti gazdagok, mi meg szegények? Még egy egyes, megbuktál!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!