Reményt jelentő puccs közeleg az európai politikában, Orbán Viktoré lehet a zászló

2023. november 27. 10:05

Az amerikai stratéga szerint a vérontást ünneplő migránsok és Ukrajna feltétel nélküli támogatása lehet az utolsó csepp a pohárban: hatalmas változások következhetnek az európai politikában, Orbán Viktor pedig az új jobboldal zászlóvivője lehet.

2023. november 27. 10:05
ORBÁN Viktor

Geert Wilders meglepő győzelme a hollandiai választásokon a puccs előjele az európai politikában – írja David P. Goldman a Hlavné správy szemléje alapján.

Ezt is ajánljuk a témában

Az amerikai stratéga úgy véli, ez már régóta készülődött, ám két jelentős esemény váltotta ki:

az egyik a muszlim migránsok tömeges ünneplése a Hamász vérontását követően, a másik, hogy az európai lakosság egyre kevésbé támogatja Ukrajna felfegyverzését és pénzügyi segítségét.

Goldman azt állítja, hogy az európai jobboldali pártok, amelyeket sokáig szélsőséges szemétként figuráztak ki, mára a nyugati hagyományos bölcsesség utolsó bástyájává váltak. Szerinte az új európai jobboldal zászlóvivője Orbán Viktor lesz.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: Európa elvesztette az önrendelkezési képességét

A Weltwoche konzervatív lap kilencvenéves ünnepségének egyik kiemelt vendége Magyarország miniszterelnöke volt. A kormányfő beszéde után egy kerekasztalbeszélgetésen is részt vett, ahol Európáról, háborúról, migrációról és az Egyesült Államokról is beszélt. Összefoglalónk!

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dios1968
2024. január 24. 20:03
Hajrá
cccbasatu
2023. december 01. 07:21
Tök mindegy hogy a Mandi milyen Orbánt dicsérő cikkeket publikál, Orbán bukása elkerülhetetlen.Az EU és az USA nem tűri hogy egy jelentéktelen politikai amatőr nekik feltételeket szabjon pénzért és dicsőségért és közbe Magyarországot tönkre tegye.Szóval minden eszköszt bevetnek Orbán megbuktatására .EEz úgy fog történni ahogy tramplit is megbuktatták az USA-ba.Majd kijelölnek egy tesze-tosza emberkét akit senki sem ismer és ő lesz az új magyar miniszterelnök éppen úgy ahogy eszt Ukrajnába és másutt is tették a világba.Tudomásul kell venni hogy Orbán a saját hülyeségeinek és a és a kialakuló több pólusú világ kialakulásának köszönheti vesztét!
Iref
2023. november 27. 18:57
A Néppárttól a radikális jobboldalig kell egy zászló alá szervezni az EU-t! Nem lesz egyszerű. Ha tavasszal összejönne, az óriási siker lenne. Az évtized végére beérhetnek a most még bimbódzó folyamatok( spanyol, francia,...), akkor már az ET-ben is jobbra billenhet a mérleg nyelve.
fatman
2023. november 27. 18:03
sztem uaz lesz, mint a 30-as években... először Horthy tűnt a leginkább jobboldalinak Európában (20-as évek eleje) de a 30-as évek végére jobbról sokan leelőzték...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!