Nem bírta ki a Washington Post: Orbán-kritikát fűztek abba a hírbe, hogy Izrael Magyarországon játszhatja Európa-bajnoki selejtezőit

2023. november 09. 11:11

Hamar eljutott az amerikai lap a labdarúgástól a demokratikus normák radikális leépítéséig.

2023. november 09. 11:11

Nem volt könnyű helyzetben, de a The Washington Post megcsinálta: abból a hírből is képes volt kritikát megfogalmazni Orbán Viktor politikájával szemben, hogy az izraeli labdarúgó-válogatott Magyarországon játszhatja selejtező-mérkőzéseit az Európa-bajnokságra.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap azt írja, „apró magyar faluban, Orbán Viktor kedvenc projektjének helyszínén” léphet pályára az izraeli csapat. „A döntés, hogy a mérkőzéseket Felcsútra hozzák, tükrözi a jobboldali vezető Izraellel ápolt szoros kapcsolatát és politikai közelségét Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel” – állítja a szerző, aki nem győzi hangsúlyozni, hogy a két politikus illiberális és populista kormányzást folytat.

Orbán Viktor bevándorlásellenes nacionalista, aki 2010-es hivatalba lépése óta a demokratikus normák radikális leépítését végzi.

Úttörőnek tekintik néhány olyan taktika alkalmazásában, amelyekkel Netanjahut Izraelben is vádolják” – áll a cikkben, amelyben a futballmérkőzéstől nagyon hamar eljutottak az Európai Unióval szembeni ellenségeskedésig és az emberi jogi csoportok elleni kemény fellépésig.

Ezt is ajánljuk a témában

Agymosás Európában: Brüsszelben minden nap feltalálnak egy emberi jogot

Az európai és a globális politikáról, napjaink válságáról is szó esett a Mathias Corvinus Collegium kaposvári tanévnyitóján rendezett pódiumbeszélgetésen. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint az MCC-s oktatás is segít annak elsajátításában, hogyan szűrjük a világ minden tájáról érkező híreket.

Azt azért a portál is megemlíti, hogy Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraeli Hitközség vezető rabbija szerint Magyarországon a zsidók nem tapasztalnak fizikai fenyegetéseket vagy atrocitásokat, ezért logikus választás az izraeli csapat részéről, míg Yacov Hadas-Handelsman nagykövet arról beszélt, hogy Magyarország kiváló helyszínt biztosít a válogatottnak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. november 09. 16:08
az nem érdekli a foshinton fost, hogy miért nem lehet ezt a meccset lejátszani Berlinben , vagy Párizsban .. szopd le a jenki zsidó propagandádat 18 fuq
tizennyolcfok
2023. november 09. 15:55
tájékoztatásnak hívják, amit a wp végez. szívesen, fosmandiner. nyafogjatok még, minden pillanata öröm.
Tommaso
2023. november 09. 15:00
És miért titkolja a Mandiner ezt a kormánykritikát? Csak nem azért, mert teljesen jogos?
Roadkill
2023. november 09. 14:52
"Kik azok a „zsidó terroristák"?" teszi fel a kérdést egy másik cikk. Rengetegen vannak nálunk is, és jópár dolgozik a WP-nél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!