Köves Slomó: Isten áldja a magyar kormányt, hogy 2015-ben úgy döntött, nem tart igényt nagyobb muzulmán közösségre!

2023. október 22. 09:42

A tragikus izraeli állapotokról, a zsidóság helyzetéről Európában, valamint az Egyesült Államok szerepéről is szó esett a Mandiner Reakció legújabb adásában, amelynek vendége Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija volt.

2023. október 22. 09:42
null

„Mintha teljesen össze lenne zavarodva az Izraellel szembeni erkölcsi iránytű,a nyugati világban ez az iránytű teljes összeomlóban van” – kezdte meg a beszélgetést Köves Slomó. Kifejtette: az elvileg az emberi jogokat képviselő Black Lives Matter (BLM) mozgalom például egészen nyíltan kiáll a közösségi médiában a Hamász terrorista párt mellett. A vezető rabbi az egyik fő problémának azt tartja, hogy a választóvonalak elmosódtak a nyugati posztmodern közegben, és

az izraeli-palesztin konfliktusban a terroristák váltak a hősökké.

Ezt is ajánljuk a témában

Aggasztó, hogy a nyugati országok úgy viselkednek, mint annak idején a náci Németországgal kapcsolatban tették, úgy vélték, hogy Adolf Hitler egy egész nép kiirtását előirányzó terve nem komoly, gyakorlatilag ugyanez történik most is, csak éppen a Hamász terrorjáról van szó.

„A világ nagyjából százötven évvel ezelőtt kifordult saját magából” – fejtegette Köves Slomó, hozzátéve, megjelentek a különböző „izmusok”, a második világháború a modernitás totális kudarca, amelynek fő áldozata a zsidóság volt. Szerinte most sokan úgy gondolják, a zsidók nyolcvan évvel ezelőtt áldozatok voltak, most ők a palesztinok elnyomói, egy apartheid államot tartanak fent. Csakhogy ez nem igaz, ráadásul több közvéleménykutatás kimutatta már, hogy az Izraelben élő arabok túlnyomó többsége az országban szeretne élni, mivel elvitathatatlan, hogy van vallás- és véleményszabadság, mint a nyugati országokban, viszont az Izraelt körülölelő országokban nincs.

Kitért arra is, hogy az izraeli hadsereg hiába kéri a gázai lakosságot, hogy vonuljon délre, a Hamász nem engedi, és élő pajzsként használja a civileket. 

Számítások szerint 600 millió euró megy évente európai adófizetői pénzekből a palesztinoknak

– mondta el az EMIH vezető rabbija, megjegyezve, ennek az összegnek a nagy része a palesztin hatóságokhoz érkezik, amely szerv minden terrorista családjának életjáradékot fizet.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

A rabbi azt tapasztalja a közösségi médiában, hogy sajnos Magyarországon is megjelentek azok az antiszemita hangok, akik kiállnak a palesztinok és a Hamász mellett, viszont Nyugat-Európában egyenesen válságos a helyzet a zsidó közösségek szempontjából, számos antiszemita támadás történt az elmúlt időszakban. Szerinte ott tartunk, hogy túlélési stratégiát kell kialakítania a vallásos zsidóknak a nyugati országokban. Beszélt arról is, Magyarországon milyen a zsidók helyzete:

Isten áldja a magyar kormányt, hogy 2015-ben úgy döntött, nem tart igényt nagyobb muzulmán közösségre!”

Hozzátette, ha itt lenne több tízezer vagy akár százezer muszlim, akkor abból biztos lenne egy réteg, akik fundamentalista iszlamisták lennének. Köves Slomó kitért az Egyesült Államokra is, a demokrata adminisztráció óta is pozitívan támogatja Izraelt és a zsidó közösséget. Joe Biden elnöksége óta ugyanakkor inkább a gyengeséget és a hipokrita attitűdöt tapasztalja, amit jól szimbolizált az Afganisztánból való kivonulás. Kifejtette, ténykérdés, hogy

Donald Trump volt az egyetlen elnök az utóbbi negyven évben, akinek négyéves elnöksége alatt nem volt világraszóló konfliktus”.

Ehhez kapcsolódóan hozzátette, hogy Trumpnak – minden megnyilatkozási problémája ellenére – utcai harcos viselkedése működőképessé tette az amerikai diplomáciát. Köves Slomó szerint, ami történt Izraelben, „olyan paradigmaváltás volt, mint a 9/11”, egy középkori pogromra emlékeztetett, és reméli, a zsidó állam nem hagyja következmények nélkül ezeket a rémtetteket, mert akkor a hitelességét veszítené el a társadalomban.

nyitókép: Résztvevők az athéni parlament előtt rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetésen 2023. október 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, legalább 1300 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 1300 ember halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. október 23. 00:52
Két hete vannak a gyerekek terroristák fogságában. Kimerültek, félnek, sérülnek. JERUZSÁLEM ÉRSEKE MÁR FELAJÁNLOTTA MAGÁT. RABBIK! EGY RABBIT EGY GYERMEKTÚSZÉRT EL FOGNAK FOGADNI. A RABBI ERŐS ÉS KI FOGJA BÍRNI A MEGÁLLAPODÁSÍG. A GYERMEKEK NEM, ÉS MARADANDÓAN SÉRÜLNEK EBBEN A PILLANATBAN IS. RABBIK! MENTSÉTEK MEG AZ ELRABOLT GYERMEKEKET!
julius68-2
2023. október 22. 22:32
Pedig Bolgár úr is, hogy támogatta hosszú éveken keresztül, a muszlimok betelepítését.
Türelem
2023. október 22. 19:52
Az viszont igaz, hogy az emberek nem értik, bennünket véd az Orbán kormány, ugyanakkor a nemzetközi zsidó lobbi az USA-tól Brüsszelig megfojtja a magyarokat. Ezt mondják a nem zsidó barátaim is. Holott, lassan Magyarországra fog menekülni a nyugat-európai zsidóság nagy része...a zsidó gyilkos muszlimok elől.
Türelem
2023. október 22. 19:48
Az emberi hang......, amit hat osztállyal nem értenek....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!