A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Megcibálta Putyin bajszát a NATO főtitkára, kérdés, hogy mikor látja be, hogy ennek egyszer már rossz vége lett

2023. november 28. 12:33

Úgy tűnik: nemigen számít, hogy még az ukránok is bevallották, hogy csak a NATO-csatlakozás téma miatt tart még a háború.

2023. november 28. 12:33

Nyilatkozott az Indexnek Jens Stoltenberg, a NATO tizenharmadik főtitkára, akit a lap többek között Ukrajna NATO-csatlakozási szándékáról is kérdezett – derül ki a lap keddi írásából. A téma kapcsán a főtitkár aláhúzta, szerinte

Ukrajna már közelebb van a NATO-hoz, mint valaha, és továbbra is támogatni fogjuk a szükséges reformok végrehajtásában a tagság felé vezető úton.”

„Hogy mi?!”

A főtitkár felelőtlennek tűnő kijelentése kapcsán adódik a kérdés: mennyire észszerű az Oroszországgal továbbra is háborúban álló Ukrajna NATO-tagságának reményével cukkolni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki éppen emiatt lépet katonai konfliktusba Ukrajnával. Hiszen mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek:

maga Ukrajna is bevallotta, hogy ha Isztambulban elfogadják a semlegességet, már rég béke lenne

A NATO-tagságról való lemondás volt az orosz elnök egyetlen békefeltétele – árulta el David Arahamija, Zelenszkij frakcióvezetője, aki azt is elkotyogta, ki parancsolta meg nekik, hogy mégse kössenek békét. Erről itt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Jens Stoltenberg ráadásul nem először kardoskodik Ukrajna NATO-tagasága mellett nyilatkozatában. Márciusban például kijelentette, hogy  „minden tagállam egyetért abban, hogy Ukrajna tag lesz”, noha erről utólag kiderült: nem fedi egészen a valóságit, hiszen Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a hírre már akkor úgy reagált:

Hogy mi?!”

Ismert: a magyar kormány álláspontja az, hogy nem támogatja Ukrajna EU-s és NATO-s integrációját, amíg a kárpátaljai magyar iskolák veszélyben vannak. Arról, milyen további okokból nem támogatjuk Ukrajna integrációját, többek között Szijjártó Péter is beszélt korábban. erről ITT írtunk részletesebben.

***

Nyitókép: SIMON WOHLFAHRT / AFP

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. november 28. 15:34
"maga Ukrajna is bevallotta, hogy ha Isztambulban elfogadják a semlegességet, már rég béke lenne" Az csak Kohán hazug cikke volt. Nem igaz, hogy Ukrajna semlegessége lenne Oroszország egyetlen célja.
bölcsuhú
2023. november 28. 15:23
A legtöbb viking ivadék nem a józan eszéről ismert, pláne ha politikus is!
Bider-Mayer
2023. november 28. 14:28
Hm... Itt sincs moderátor, a Dk-megint átvette a szereplést. További jó kommentelést. Majd, ha lesz visszajövök.
Almassy
2023. november 28. 14:04
Bénakacsa gágog...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról