Kiakadt az izraeli szóvivő a műsorvezetőn, aki szerint 150 fogoly cseréje 50 túszra azt jelenti, hogy a palesztinok élete kevesebbet ér

2023. november 24. 20:33

A műsorvezető által felvetett kérdést az izraeli kormányszóvivő enyhén szólva nem tartotta ízlésesnek.

2023. november 24. 20:33
null

Egy brit műsorvezető szerint a 150 fogoly cseréje 50 túszra azt jelenti, hogy a palesztinok élete kevesebbet ér. Eylon Levy izraeli szóvivő „felháborítónak” és „undorítónak” nevezte már csak a felvetést is – írta meg a ynetnews.

Az Izrael és a Hamász közti háború kezdete óta Levy kormányszóvivőként a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Nyilvános Diplomáciai Igazgatóságának részeként azon dolgozik, hogy a külföldi médiának elmagyarázza Izrael álláspontját. Így jó ideje már hozzá van szokva a sokszor kellemetlen kérdésekhez is, most azonban

az arckifejezése, mikor a Sky News műsorvezetője feltette neki ezt a kérdést, mindent elárult.

Levy már magát a felvetést is „abszurdnak és elképesztő vádaskodásnak”  nevezte, majd hozzátette, hogy „ha minden túszért elengedhetnénk egy foglyot, akkor nyilvánvalóan ezt tennénk”. Azonban szerinte ez életszerűtlen és közel sem ilyen egyszerű. Rávilágított arra, hogy a szabadon bocsátandó foglyok közül sokan követtek el korábban támadásokat izraeliek ellen. 

Izrael nem azért nem hajlandó nagyobb számban szabadon engedni „terroristákat”, mert ne törődne a palesztinok életével.

A szóvivő reakciója a kérdésre a közösségi médiában önálló életre kelt, többek között egy gif-et is készítettek a megdöbbent tekintetéről.

A szóvivő reakciójáról készült gif-et itt tekintheti meg:

Az interjúból készült részletet pedig itt tekintheti meg.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. november 26. 22:01
Leszarom egy zsidó mit tart izlesesnekm Én meg a zsidót nem tartom annak.
Héja
2023. november 26. 06:41
"Műsorvezető..." Ha az ostobaság vesekő lenne, ez a nő visítana.
Dr Bubo
2023. november 25. 18:30
Anyám borogass! A nyugati médiák tele vannak ostoba woke libákkal!
Performan
2023. november 25. 16:44
Egyre több antiszemita balos fröcsög hülyeségeket különféle liberális médiumokban. Tényleg hányni kell ezektől. Semmi eszük, se erkölcsi érzékük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!