A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Jens Stoltenberg: Oroszország elvesztette hagyományos katonai erőinek jelentős részét

2023. november 29. 17:03

„Mindez alátámasztja, hogy Putyin stratégiai hibát követett el Ukrajna lerohanásával” – szögezte le a NATO-főtitkár.

2023. november 29. 17:03

Oroszország egyre inkább függővé vált Kínától, Moszkva évről évre Pekingnek adja jelzálogba a jövőjét – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán Brüsszelben, a NATO-tagállamok külügyminisztereinek kétnapos tanácskozását lezáró sajtókonferenciáján.

Stoltenberg arról beszélt, hogy Oroszország politikailag, katonailag és gazdaságilag is meggyengült,

és veszített politikai befolyásból közeli szomszédságában. Mint mondta, Oroszország elvesztette hagyományos katonai erőinek jelentős részét: több száz repülőgépet, több ezer tankot és több mint 300 ezer katonát.

Oroszország gazdasági nehézségei

Hozzátette, hogy gazdasági szempontból szintén nyomás alatt áll az ország: az olaj- és gázbevételek csökkennek, az orosz banki vagyon szankciók alatt áll, több mint ezer külföldi vállalat szüntette be vagy csökkentette tevékenységét Oroszországban, és minegy 1,3 millió ember hagyta el hazáját.

Mindez alátámasztja, hogy (Vlagyimir) Putyin (orosz elnök) stratégiai hibát követett el Ukrajna lerohanásával”

– szögezte le.

A főtitkár ugyanakkor felhívta figyelmet arra, hogy Oroszország erejét nem szabad alábecsüli. „Az orosz célok Ukrajnában nem változtak. Oroszország nagy rakétakészletet halmozott fel a tél előtt. És újabb kísérleteket látunk arra, hogy csapást mérjenek Ukrajna elektromos hálózatára és energetikai infrastruktúrájára, hogy hideget és sötétséget kényszerítsenek az ukránokra” – jelentette ki.

Üdvözölte, hogy a szövetségesek tovább erősítik Ukrajna légvédelmét, és a múlt héten 20 NATO-tagállam megállapodott abban, hogy légvédelmi koalíciót alakítanak Ukrajna számára. Bejelentette, hogy a NATO átfogó segítségnyújtási csomagját átalakítják többéves támogatási programmá.

„Segítünk Ukrajnának átállni a szovjet katonai felszerelésekről a korszerűbb modellekre, és abban hogy haderejüket teljes mértékben interoperábilissá tegyük a mieinkkel” – mondta el.

Ukrajna a NATO-tag lesz

Megerősítette: a szövetségesek egyetértenek abban, hogy Ukrajna a NATO-tag lesz.

Ajánlásokat tettünk Ukrajna kiemelt reformjaira, különös tekintettel korrupció elleni küzdelemre,

a jogállamiság megerősítésére, valamint az emberi és kisebbségi jogok tiszteletben tartására” – tette hozzá.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: SIMON WOHLFAHRT / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 01. 01:47
Rohadjanak meg az agresszorok! 🤮
jan36
2023. november 30. 14:45
És ez a fasz a vikingek leszármazottja! Hát, rendesen elfajzott az a náció... És megdöbbentő, hogy ilyen óvodás mentalítással NATO-főtitkár lehet valaki. Ennek fényében nem lepne meg, ha tényleg a szipirtyót kínálnák meg a pozíciójával. Szomorú, hogy a számok ismeretében még mindig az van a buksikájában, hogy a ruszki mennyire meg van roggyanva. Az 1,3 millió szétfutott ruszki mellett, ha csak becsülöm, akkor is csak Magyarországon át hagyta el "szlavii ukrainii"-t vagy 5 millió ember. Akkor miről beszél ez a retardált? Lehet, hogy ő és a hasonszőrű barmok hitegetik a zenészt győzelemmel? Igaz, hogy annak se kell nagyon a szomszédba menni hülyeségért.
koronaszepe
2023. november 30. 14:35
Az itt hozzászóló moszkoviták hasonlatosak az egyszeri kisgazda honvédelmi államtitkárhoz, Lányi Zsolthoz, aki egyszer azt találta mondani, hogy egy magyar huszár többet ér, mint ezer NATO katona rakétákkal együtt.
Skulo
2023. november 30. 13:46
Stoltikám! Az rendben van, hogy a bilibe lóg a kezed na de milyen a színe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról