Izraelinek néztek egy japán hajót a húti lázadók, lefoglalták

2023. november 20. 09:16

„A hajó legénységét az iszlám elveknek és értékeknek megfelelően kezeljük” – mondta a jemeni síiták szóvivője.

2023. november 20. 09:16
null

A jemeni hútik elfoglaltak egy brit tulajdonú és japán üzemeltetésű teherhajót a Vörös-tenger déli részén – írja a Reuters. A hírt közlő Reuters „iráni terrorcselekménynek” minősítette a perzsa állam által támogatott siíták akcióját. A hútik ragaszkodnak azon álláspontjukhoz, hogy a hajó izraeli.

A hajó legénységét az iszlám elveknek és értékeknek megfelelően kezeljük” – mondta a csoport szóvivője. Ezzel szemben a kérdéses Galaxy Leader nevű vízi jármű tulajdonosa egy Man-szigeti székhelyű Ray Car Carriers nevű cég, amely a Tel-Avivban bejegyzett Ray Shipping egyik leányvállalata, az üzemeltetője pedig a  japán Nippon Yusen cég.

Ők közölték, hogy egy munkacsoportot hoztak létre, hogy minél többet tudjanak meg a többek között a Fülöp-szigetekről, Bulgáriából, Ukrajnából, Romániából és Mexikóból származó 25 fős személyzet hogylétéről. A hajó egy autószállító, ami épp rakomány nélkül tartott Európából India felé – mondta a cég szóvivője.

A múlt héten a húti vezetés – akik október végén hadat üzentek a zsidó államnak – közölte, hogy erőik további támadásokat fognak intézni Izrael ellen, és figyelmeztetett, hogy célba vehetnek izraeli hajókat a Vörös-tengeren. Azt mondták, minden olyan hajó, amely izraeli cégek tulajdonában van, izraeli zászlót visel, izraeli cégek üzemeltetik, vagy izraeli zászló alatt hajózik, célpont lehet.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Veszprémy László Bernát

Facebook

Idézőjel

Az iráni zsoldban dolgozó húszi lázadók viszont igen.

Nyitókép: MOHAMMED HUWAIS / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. november 20. 12:04
Hát azért egy vörös kört összetéveszteni egy kék hatszögű csillaggal... Kerpel-Fronius az okoshadseregügyi tanácsadójuk?
konyvtaros-0
2023. november 20. 11:04
Miert ir vki komoly dologrol ha az alapveto informaciokkal nincs tisztaban.a hajozasban a tulajdonos a mervado nem az orszag amelynek zaszloja alatt hajoznak.az ominizus hajo tulajdonosa izraeli allampolgar..csak orszagok tudnak hadat uzenni a nemzetkozi jog szerint es igen..az izraeli vedelmi miniszterium szovivoje szerint yemen uzent hadat.ugyhogy a cikk irojanak az izraeli vedelmi miniszteriummal van vitaja.
faramuci
2023. november 20. 10:45
Hülye hutik! A hajó kapitányát és másodtisztjét is ismerem tuti japánok,Matata kakiba,és Nukupina Csakima . Ezt jól benézték...🤣😂😁
5m007h 0p3ra70r
2023. november 20. 10:40
Nézd a hülye zsidót, félelmében japánul beszél! /Mustafa Ibn al Asztal/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!