Iszonyatos erővel támadtak Libanonból Izraelre

2023. november 04. 17:12

A Hezbollah olyan erős rakétát indított, amelyet korábban még nem vetettek be a folyamatban lévő konfliktusban.

2023. november 04. 17:12
null

A libanoni székhelyű Hezbollah militáns csoport vállalta magára a libanoni határ mentén lévő izraeli állások elleni összehangolt támadásokat. A támadásokra szombaton került sor, és a dél-libanoni lakosok beszámolója szerint ezek voltak a legintenzívebb izraeli csapások a hetek óta tartó határon átnyúló konfliktusok során – olvasható a Portoflión.

A Hezbollah libanoni területről indított első támadásának megtorlásaként az izraeli hadsereg repülőgépekkel a Hezbollah helyszíneit vette célba, majd tüzérségi és tankbombázással egészítették ki a műveletet. Egy libanoni forrás elárulta, hogy 

a Hezbollah olyan erős rakétát indított, amelyet korábban még nem vetettek be a folyamatban lévő konfliktusban. 

A Hezbollah és az izraeli erők közötti tűzpárbaj a libanoni-izraeli határon túl azóta tart, hogy a Hezbollah szövetségese, a Hamász október 7-én háborút indított Izrael ellen. A 2006-os háború óta ez a legsúlyosabb konfliktus a felek közt, bár nagyrészt a határvidékre korlátozódik.

Nyitókép: Photo by JALAA  MAREY / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZZoltan
2023. november 05. 02:01
:DDD Na menjetek már az ócska ó-héber propagandátokkal a picsába! Iszonyatos erejű, Hezbolah rakéták, amelyeket csövekből heggesztettek össze... Mit is lőttek szét velük? Soroljátok héberek! Az iszonyatos erejúek az izraeliek bunkerromboló rakétáik, amelyekkel, iskolákat, óvódákat, kórházakat és tempomok tucatjait lőték szét, meg a bennük élő civil lakosságot. NA, EZ TÉNYLEG ISZONYATOS. Elég már a cionista propagandából!
MaBaker
2023. november 05. 00:10
Ahha! Hogy a terrortámadás már háború indítás. Hadüzenet nélkül persze! Főleg hogy soha el sem ismerték Izrael létezését.. "Erős rakéta" ki írja ezeket a cikkeket? Valami óvodás?! Én szabatosabb cikket írok ennél 10 perc alatt b+ ! Még ha nekem is megaszondják, hogy azt az egy retkes túlméretes kályhacsőrakétát ami be sem csapódott, a 2 vh utáni legnagyobb fenyegetésnek is kell beállítani...
survivor
2023. november 04. 21:14
Libanon nem szuverén. Gáza se.
survivor
2023. november 04. 21:11
A Hezb elérte hogy Izr. egy élet- halál háborúba kerüljön. Egyipt+Szíria mit lép ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!