Halljad Izrael!

2023. november 22. 12:57

Ha Izrael ennyire védtelen, akkor az egész nyugati világ még inkább az.

2023. november 22. 12:57
null
Békés Bence
Mozgástér blog

„Október 7-én valahogy úgy áramlottak be a köztudatba az izraeli települések elleni támadásokról szóló hírek, ahogy a dagály önti el az addig száraz partszakaszt. Eleinte még csak némi aggódást okoztak, de öntudatlanul ott bujkált legtöbbünkben a rég kialakult reflex: ha támadnak izraeli célpontokat, akkor gyorsan és hatékonyan jön a segítség, az agresszor semlegesítése és a válaszcsapás. De elkeserítően sokáig nem jött semmi, viszont érkeztek a döbbenetes hírek, velük a félelem, a szorongás, az elhagyatottság érzete.

Ugyan nem tudom beleélni magam az Izraelben élők helyébe, de gyanítom, hogy ilyen közel még nem érzett egymással az anyaország és a diszpóra zsidósága, mint most. Sőt azt is meg merem kockáztatni, hogy ennyire együttérző talán még nem volt Európa polgárságának józanabb fele az izraeli társadalommal. A rengeteg áldozat, köztük csecsemők, kisgyerekek, nők és öregek, csak az egyik része volt ennek a közös megrendülésnek. A másik egyértelműen az, amit a világ leghatékonyabb védelmi rendszerének a váratlan kudarca miatt érzett több tízmillió ember. Az a gondolat, amely az első sokkhatás után megfogalmazódott: ha Izrael ennyire védtelen, akkor az egész nyugati világ még inkább az!

»Halljad Izrael, az Örökkévaló a mi Istenünk, az Örökkévaló egy.« (5Mózes 6:4.)

Ezt is ajánljuk a témában

A Tóra egyik legismertebb és legtöbbet emlegetett mondatának eredete visszanyúlik Jákob atyánk halálos ágyáig, ahol az összegyűlt fiai válaszolták neki ezt, amikor megkérdezte tőlük, hogy vajon mind a helyes úton járnak-e, vagy van köztük olyan, aki letért róla.”

Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. november 23. 23:18
Ezekkel nincs közösködés nincs türelem és tolerancia nincs megértés és nincs az a reakció ami eltúlzott lenne mert ha bármit is elnézel azt hiszed hogy veszélytelenek? AKKOR JÖN EZ.
pipa89
2023. november 23. 08:20
A mihez tartás végett: Izrael csak az első célpont volt – figyelmeztetett a Hamász radikális palesztin mozgalom vezetője. Mahmúd al-Zahar az interneten keringő videóban világuralomra szólít fel a The Jerusalem Post beszámolója szerint. A mi törvényeink lesznek érvényben az egész bolygón, nem lesznek többé zsidók vagy keresztény árulók. Nem lesznek gyilkosságok és bűncselekmények, mint amilyeneket a palesztinok és az arabok ellen követnek el az összes arab országban, Libanonban, Szíriában, Irakban és más országokban – mondta a keményvonalas vezető. This Hamas Commander says this is not about land, not just Palestine. "The entire planet will be under our law, there will be no more Jews or Christian traitors." Only then, if everyone adopts his law, will there be peace. pic.twitter.com/97sWBcH8yJ — CSW Latinoamérica (@CSWLatAm) October 8, 2023 https://index.hu/kulfold/2023/10/09/izrael-terrorizmus-hamasz-gaza-terror-raketatamadas-hadiallapot/
llnnhegyi
2023. november 23. 07:20
Bibi! Ne bízz a Hamasz- ba!
Syr Wullam
2023. november 23. 04:53
Aczél György unokájának magvas gondolatait olvashattuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!