„Hajógyilkos” rakétákkal várják az amerikaiakat Libanonban

2023. november 10. 22:24

A Hezbollah vezére pénteken kijelentette: „Jól felkészültünk a fenyegető flották érkezésére.”

2023. november 10. 22:24

Izrael egyre több sikert ér el Gázában. A Mandiner csütörtökön megírta, hogy az izraeli földi erők körbezárták Gáza városát, a palesztin enklávé legnagyobb és legzsúfoltabb lakosságú központját. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) is megerősítette, hogy a katonaság körbezárta a várost.

Korábban már arról is beszámoltunk, hogy egyre több elemző szerint Izrael a Hamász teljes kifüstölésében érdekelt.

Jelenleg az izraeli hadseregnek a gázai alagútrendszer elpusztítása az egyik fő célja.

Nem véletlen, hogy ennek érdekében már kutyákat is bevetnek. A háború azonban bármikor eszkalálódhat. A libanoni székhelyű Hezbollah militáns csoport korábban ugyanis csapást mért Izraelre.

A libanoni kormányban is helyet foglaló sííta Hezbollah emellett már utalt rá, hogy regionális háború robbanhat ki az Izraelnek nyújtott nyugati támogatás miatt. Szajed Naszrallah sejk, a Hezbollah vezére a múlt héten figyelmeztette Washingtont: „valamivel várják” a térségbe küldött amerikai hadihajókat – emlékeztetett az Infostart.

A Reuters két forrása szerint ugyanis az ország „jelentős mértékben javította hajó-elhárító rakétakapacitásait” – többek között a 300 km-es hatótávú és 10-15 méter magasan repülő orosz gyártású,

Jahont „hajógyilkos” rakéták beszerzésével.

Szajed Naszrallah pénteken kijelentette: az amerikai hadihajók „nem ijesztenek meg bennünket. Jól felkészültünk a fenyegető flották érkezésére”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Az izraeli hadsereg kutyákat vet be a Hamász ellen (VIDEÓ)

A speciálisan kiképzett kutyák kiválóan képesek kiszimatolni a robbanóanyagokat, gyorsan megtalálják a bejáratokat, és ha kell, akkor szétmarcangolják a terroristákat.

***

Nyitókép: MCS CHAD M. TRUDEAU / US NAVY / AFP

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Ezek is érdekelhetik