Elfogatóparancsot kértek Netanjahu ellen

2023. november 20. 18:38

A dél-afrikai kormány szerint Izrael „megpróbálja megtisztítani a Gázai övezet nagy részét a palesztinoktól és elfoglalni azt”.

2023. november 20. 18:38

A dél-afrikai kormány felszólította a Nemzetközi Büntetőbíróságot (ICC), hogy december közepéig adjon ki elfogatóparancsot Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ellen – olvasható a BBC-n.

Khumbudzo Ntshavheni miniszter szerint, ha az ICC nem teszi ezt meg, az a globális kormányzás teljes kudarcát jelzi. „A világ nem nézheti tétlenül” – hangsúlyozta.

Izrael azt állítja, hogy a Hamász október 7-i támadása után védekezik és igyekszik minimalizálni a civil áldozatok számát, de Ntshavheni szerint az izraeli kormány 

„megpróbálja megtisztítani a Gázai övezet nagy részét a palesztinoktól és elfoglalni azt”.

Az ország bejelentette, hogy kivonja diplomatáit Izraelből, és felvetette, hogy Izrael pretoriai nagykövetének pozíciója „tarthatatlanná” vált.

Nyitókép:  ABIR SULTAN / POOL / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. március 05. 18:32
Antiszemitizmus csúcsa! Átok rájuk! -----+++---+----- Hess Bibitől!!
zsuzsa-963
2023. november 21. 10:45
Tomaso nagyot hazudsz, Esterházy Pál herceg a Mindszenty per IV. rendű vádlottja volt. Gróf Esterházy Jánost vetették börtönbe a Csehszlovák hatóságok. Miért nem igaz amit írtam Mindszenty Józseffel hercegprimással, Grősz József kalocsai érsekkel, herceg Esterházy Pállal és Kelemen Krizoosztom pannonhalmi főapáttal kapcsolatban? Ők mind mentették a zsidókat. Si tacuisses, philosophus mansisses
rockercicc
2023. november 21. 10:08
Majd ha az iráni geci ellen is kiadnak, persze az ellen nem fognak, meg a palesztin gecik ellen sem.
Tommaso
2023. november 21. 10:08
A terrorista merényletekben elhunytak és súlyosan sebesültek száma ELDÖNTI A KÉRDÉST. Persze nem annak, aki zsigerből anti-szemita, mint victory és alenka. A Világra és lakóira a természeti katasztrófák mellett KÉT súlyos veszély leselkedik. A területrabló, agressziv keleti NAGYHATALOM, és az arab TERRORIZMUS.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!