Elege lehet Zelenszkijnek: szerinte az izraeli-palesztin háború „elvonja a figyelmet” az ukrajnai konfliktusról

2023. november 04. 20:39

Az ukrán elnök szerint ez az egyik célja Oroszországnak.

2023. november 04. 20:39
Zelenszkij

Az izraeli-palesztin háború „elvonja a figyelmet” az ukrajnai konfliktusról – ismerte el Volodimir Zelenszkij. Szerinte ez az egyik célja Oroszországnak, amely 2022 februárjában teljes körű inváziót indított Ukrajna ellen.

Azt pedig tagadta, hogy az ukrajnai harcok patthelyzetbe kerültek volna, annak ellenére, hogy az ország legfőbb katonai tábornoka nemrégiben ilyen irányú értékelést adott. Kijev nyugati szövetségesei körében háborús fáradtságtól tartanak, és egyes fővárosok egyre kevésbé hajlandóak továbbra is korszerű fegyvereket és pénzeszközöket adni Ukrajnának.

Zelenszkij szombaton Kijevben az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel tartott tájékoztatóján elmondta: 

Egyértelmű, hogy a közel-keleti háború elvonja a figyelmet Ukrajnáról.”

Elmondta, hogy Oroszország azt akarja, hogy ez a fókusz gyengüljön, de hangsúlyozta, hogy „minden a mi hatáskörünkben van”.

Nyitókép: DIRK WAEM / BELGA MAG / Belga via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2023. november 05. 15:55
Nem, Zseléke, ez az USA célja!
luisbathhelena
2023. november 05. 08:06
Egykor szebb napokat látott csepurago panaszkodik hogy egyre kevesebben váltanak jegyet a véres cirkuszi előadására pedig annyi vért kiontott.... Kénytelen lesz újra elővenni :) a zongorás számát ha ez így megy tovább
Ehetős Odó
2023. november 05. 07:45
Még a vak is látja, hogy a Hamász merő Oroszország iránti szolidaritásból indított öngyilkos hadműveletet Izrael ellen. Pontosabban csak a vak látja, meg a Zselé, meg a Szepi.
Beszélgető
2023. november 05. 05:16
Hát bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Hát bástya elvtárs már smafu?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!