Kipakolt Zelenszkij a béketárgyalások kapcsán

2023. november 04. 16:07

Nem köntörfalazott az ukrán elnök.

2023. november 04. 16:07

Volodimir Zelenszkij elnök nem tartja patthelyzetnek a frontvonalon kialakult helyzetet, és azt mondja, Ukrajna nem fog tárgyalni Oroszországgal – olvasható az Ukrajinszka Pravda hasábjain.

„Nem patthelyzet. Oroszország uralja az eget”

A The Economist magazinban Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka által közölt cikket kommentálva, miszerint a frontvonalon patthelyzet alakult ki, Zelenszkij azt mondta, hogy a helyzet nem patthelyzet. Az ő szavai szerint: „Ez nem patthelyzet. Oroszország uralja az eget. Mi megvédjük a hadseregünket. 

Senki sem akarja csak úgy eldobni az embereit, ahogy Oroszország eldobja őket, mint a húst...” 

Zelenszkij felidézte, hogy tavaly mindenki azt hitte, hogy patthelyzetben vannak. „Néhány katonai trükk, és emlékeztek, a Harkivi területet felszabadították” – mondta. „Nincs jogunk feladni. Mi az alternatíva? Adjuk fel az országunk egyharmadát? Az csak a kezdet lenne” – mondta Zelenszkij.

„Ma senki sem gyakorol rám nyomást”

„Többet kell dolgoznunk partnereinkkel a légvédelem terén, fel kell oldanunk az égbolt lezárását, és lehetővé kell tennünk katonáink számára, hogy támadó akciókat hajtsanak végre” – tette hozzá. Az ukrán elnök cáfolta azokat az információkat is, amelyek szerint partnerei nyomást gyakorolnának rá, hogy tárgyalásokat kezdjen Oroszországgal.

Mint mondta: „Mindenki ismeri a hozzáállásomat, amely egybeesik az ukrán társadalom hozzáállásával. Ma senki sem gyakorol rám nyomást. Mindez a háború elején és a háború előtt is így volt.

Nem lesz olyan, hogy leülünk Oroszországgal, beszélünk vele és adunk neki valamit” 

– hangsúlyozta.

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

***

 

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottoka-0
2023. november 05. 17:46
Z: Mint mondta: „Mindenki ismeri a hozzáállásomat, amely egybeesik az ukrán társadalom hozzáállásával. Ma senki sem gyakorol rám nyomást. Mindez a háború elején és a háború előtt is így volt. Nem lesz olyan, hogy leülünk Oroszországgal, beszélünk vele és adunk neki valamit” ... ez a pasi nem normális.
goldie-2
2023. november 05. 17:05
Nem az országot kell védeni? Olyan háborút még nem láttam, ahol a hadsereget kell.
Nasi12
2023. november 05. 14:31
"megvédjük a hadseregünket." A nagy tavaszi ellentámadás ellen?
nitsahon
2023. november 05. 13:14
Zeleninár TÖMEGGYILKOS, TÖBB TÍZEZER EMBERT KÜLD A WAGÓHIDRA, de SAJÁT BŐRÉT NEM KOCKÁZTATJA!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!