Economist: Ukrajnának új ellensége lett

2023. november 29. 14:58

A lap szerint úgy néz ki, hogy a Nyugat kezd belefáradni a háborúba.

2023. november 29. 14:58
Biden, Zelenszki

A több mint 600 napig tartó teljes körű háborúban az Egyesült Államok volt Ukrajna legnagyobb megmentője, mivel fegyvereket, valamint pénzt gyűjtött össze, hogy segítsen visszaverni Oroszország invázióját. Most azonban Amerika lett Ukrajna egyik legnagyobb gondja – írja az Economist.

A lap leszögezte, hogy az Ukrajnának nyújtott segélyek folyamatosan fogynak.

Ezen hatás a fronton is érezhető, hiszen tavasszal még rengeteg katonai szállítmányt adtak az ukránoknak, most azonban már jóval kevesebbet küldenek a megtámadott országnak. Mint a lap írja: Ukrajna sivár tél elé néz. Az ellentámadásnak nem sikerült áttörnie az orosz vonalakat, sőt az ellenség növeli a fegyvergyártását, ráadásul ha ez nem lenne elég, akkor a létfontosságú szövetségesét megbénította a politikai zűrzavar és elterelte a figyelmét Izrael gázai háborúja.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Jim WATSON / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. november 30. 08:24 Szerkesztve
...
Agricola
2023. november 29. 22:49
A harmincéves háború 1618–1648 között folyt Európában. Becslések szerint a háború folya-mán 8–11 millió ember vesztette életét. Meddig akarják elhúznis háborút?
urban63
2023. november 29. 18:55
"Ukrajnának nyújtott segélyek folyamatosan fogynak." Hát sok pénzt visz el a zsoldos hadsereg, mert ukrán nem nagyon van! Afrikai, dél Amerikai Kubai stb zsoldosok kemény pénzünkben kerül.... azt a pénzt sehol nem könyvelték el, nem lesz nyoma hány ezer zsoldos fordult már meg....
hunok99
2023. november 29. 18:31
Az UA egy aljas naci nep, a fold jobb hely lenne nelkuluk!!! Hajra mindenki aki ellenuk van!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Ezek is érdekelhetik