Blinken: A Hamász nem irányíthatja tovább, Izrael pedig nem szállhatja meg újra Gázát

2023. november 08. 11:17

Valószínűleg szükség lesz átmeneti időszakra a konfliktus lezárását követően – hangsúlyozta az amerikai külügyminiszter.

2023. november 08. 11:17

Izrael nem veheti át az irányítást a Gázai övezet fölött, de valószínűleg szükség lesz átmeneti időszakra a konfliktus lezárását követően a palesztin területen – jelentette ki Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdán a G7-országok tárcavezetőinek tokiói találkozóján.

„A Hamász Gáza fölötti irányítása nem folytatható. Ezzel csak megismétlődnének az október 7-i események. De az is egyértelműen látszik, hogy Izrael nem foglalhatja el újra a Gázai övezetet” – mondta Blinken, kiemelve, hogy meglátása szerint az izraeli vezetésnek nem is áll szándékában ismét megszállni a palesztin területet.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MOHAMMED ABED / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. november 08. 14:31
Mekkora bábszínház ez, Mr. Blinken, amit Mammonnal művelnek közösben?! Washington és az NGO-hadsereg tulaja, Soros, meg Ursula a FED brüsszeli lerakatának helytartója évek óta építi és pénzeli a Hamászt Izrael megtámadására. Ez megint egy tipikus "terméke" Mammon HÁBORÚGAZDASÁGÁNAK!!! Önök felépítik, a szerencsétlenek mindkét oldalon tömegesen hullanak, menekültáradat Európának egy újabb kezelhetetlen probléma és akkor Önök megpróbálják kiugrasztani a nyulat (IRÁNT) a bokorból. Önök teljesen hülyének nézik a világot! Maguk mögött hagynak minden épített konfliktust, háborút, miután kizsigerelnek mindenkit, és úgy lépnek ki a térből mint ahogy a fizetett nő lelép a díwányról a szolgáltatás után. Ahogy Irakban, ahogy Szíriában, ahogy Líbiában, ahogy Afganisztánban, ahogy Ukrajnában etc.
Skywalker_bp
2023. november 08. 13:09
Ha az USA nem fékezi meg Izrael DúróDórát magasan leköröző széljobbereit, akkor világháború lesz. Aminek ezen széljobberek lesznek a kirobbantói/egyenes okai.
europész
2023. november 08. 12:36
Blinken azt mondja csak mit nem lehet de,hogy mit lehet tenni azt nem tudja.Sok elemzo tartja jo politikusnak de szerintem ebben az esetben o is becsodolt.
szintetikus
2023. november 08. 12:35
Blinken... mit számit a véleményed? Meddig leszel még hivatalban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!