A Hezbollah bevetette a Burkan-rakétákat Izraelben

2023. november 11. 20:07

Az elmúlt héten az Irán által támogatott csoport megerősítette akcióit a libanoni fronton.

2023. november 11. 20:07

A Hezbollah vezetője szombaton azt mondta, hogy a csoport új fegyvereket használ az Izrael elleni támadásokban – olvasható az NDTV hasábjain. „Az elmúlt héten az Irán által támogatott csoport megerősítette akcióit a libanoni fronton a műveletek számát, a célpontokat és a fegyverek típusát tekintve” – mondta Hasszán Naszrallah a Hamász és Izrael közötti háború kezdete óta tartott második televíziós beszédében.

„A síita muzulmán mozgalom először használt Burkan rakétákat” 

– mondta, hozzátéve, hogy ezek 300-500 kilogramm „hasznos terhet” képesek hordozni.

Naszrallah megjegyezte, hogy más, Irán által támogatott csoportok, többek között Irakból és Jemenből is támadásokat intéznek Izrael és az amerikai csapatok ellen a Közel-Keleten: 

Ha ti, amerikaiak le akarjátok állítani ezeket a műveleteket... akkor le kell állítanotok a Gáza elleni háborút”.

Elmondta, hogy pénteken több Hezbollah-tagot megöltek Szíriában, ahol a csoport régóta Bassár el-Aszad elnök oldalán áll az ország polgárháborújában.

***

Nyitóképünk csupán illusztráció! Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. december 29. 15:05
Vajon rokonotok nektek ez a szaros, kémkedő, zsidók által felügyelt fb? Egy ilyen "közösségi médiától" vagytok beszarva, azok elismerése, simogatása hiányzik nektek? Fontos az nektek, hogy "mit engednek" meg nektek ezek a szarosok? Ki gondolta volna?. Hiszen ez Magyarország, (még) tele magyar emberekkel. Igazi Bodri kutya módjára viselkedtek. Viszont egy igazi, hazafias médiától elvárható, hogy farkas legyen.
Szvv
2023. november 13. 11:38
Mi a fasznak finomkodnak mar az izraeliek. Idiotak azok is!
alexandrosz-2
2023. november 12. 19:38
Helyes! Pusztuljanak!
B_kanya
2023. november 12. 14:10
"Kovács Ubuljohannluipigus 2023. november 12. 07:59 Besértődtél, pöcsköszörű? A Kurva Oroszország Anyácskád a Hamász és a perzsak legnagyobb támogatója." Bubuka, Bibi úr elődei a régebbi Merkavákat felajánlották Marokkónak meg Ciprusnak, ha azok a T-72-eseik átadják fuckrajnának. A Cár meg kissé morcos lett. Nagyfiúk, ha mindketten szépen megkérnek, majd akkor esetleg igazságot teszünk. Tudod, ez nem a qurcásny-liberrált szekta, ahol MINDIG, MINDENBEN pontosan ugyanazt kell mondani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!