Tovább pénzeli Brüsszel a palesztinokat, miközben a Magyarországnak járó forrásokat továbbra is visszatartják

2023. október 11. 10:11

Visszavonták az Európai Bizottság azon döntését, amely felfüggesztette volna a Palesztinának nyújtott kifizetéseket.

2023. október 11. 10:11

A Magyar Nemzet Várhelyi Olivér bővítési biztos a közösségi médiában történt bejelentésére hivatkozva azt írja, hogy azonnali hatállyal felfüggesztenek minden uniós kifizetést a palesztinoknak.

A palesztinok legnagyobb donorjaként az Európai Bizottság felülvizsgálja teljes fejlesztési portfólióját, összesen 691 millió euró értékben”

– idézte Várhelyi szavait a lap. Ahogy keddi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Josep Borrell, kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós biztos kijelentette: továbbra is küldenének támogatásokat a palesztinoknak. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet azt írja: miután a Palesztinának nyújtott kifizetéseket felfüggesztő döntést több európai kormány kritizálta, végül a külügyminiszterek rendkívüli ülésén visszavonták azt.

A miniszterek túlnyomó többsége ellenezte azt a javaslatot, hogy függesszék fel a kifizetéseket a Palesztin Hatóságnak. Ez az, ami számít

− hangsúlyozta Josep Borrell, aki szerint felülvizsgálhatják a pénzeket, hogy ellenőrizzék, nem szivárog-e ki valami a Hamásznak. A főbiztos azt is hozzátette, hogy mindössze két vagy talán három ország nem értett egyet a döntés visszavonásával. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter az eset kapcsán azt nyilatkozta: „Miközben a palesztinokat a támadás ellenére bőkezűen támogatja az Európai Unió, a Magyarországnak járó forrásokat továbbra is visszatartják, annak ellenére, hogy ezek a források nekünk járnak. Az európai szabályok szerint nekünk ezeket az európai uniós pénzeket ki kell fizetni, ha tetszik, ha nem” – szögezte le a külügyminiszter.

Nyitóképen: Josep Borrell / ATTA KENARE / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. október 12. 17:03
Ukrajnának és a palesztínoknak jár a lóvé jófejségi alapon, velünk meg kekeckednek már bőven nem jogi alapon. Ők a szövetségeseink.
salamonhihii
2023. október 11. 19:14
Egy újabb szervilis arcú nyalonc égette magát szénné ország-világ (EU) előtt Nana , ott volt Viktor is ,a figyelemzavarban szenvedő túlmozgásos éceszgéber, aki hirtelen azt hitte, hogy már az egész EU az övé. Gyorsan nyomott is egy smst-t az ő Mazel Tov-jának Izraelbe , hogy EU-s pénz pipa, elintéztem.Aztán kiderült mégse! Ez az ember nem tud nem szopórollerre szállni. Terroristákat nem kell támogatni és nem is támogatnak. A többi palesztin viszont nem tehet arról, hogy egy kisebbség állat módjára viselkedik. Oli oli, hát kellett ez neked, tátott szájjal rohangálni a f*szerdőben? Vagy csak egyszerűen nagyot álmodtál? Arra persze nem gondoltál, hogy kezet moss, miután kihúztad kezed a biliből
Málaga21
2023. október 11. 19:03
Logikus, ott nincsenek jogállamisági problémák, a palesztinok egyöntetűen vallják az ájrópai értékeket, a korrupció meg szóba sem jöhet arrafelé.
Hangillat
2023. október 11. 18:44
Erős várunk az EU - EB jogállamielmekórházi, még leláncolatlan porcelán (ágytál) kacsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!