Térképen mutatjuk, honnan hová kell elmenekülniük a palesztinoknak a Gázai övezetben!

2023. október 14. 17:41

A kiürítendő terület a Gázai övezet legsűrűbben lakott része, magában foglalja Gázavárost és két nagy menekülttábort, Dzsabáliát és a Beach Campet.

2023. október 14. 17:41
null

Izrael több mint egymillió palesztint szólított fel, hogy a szárazföldi offenzíva előtt hagyják el a Gázai övezetet – számol be a Telex. A kiürítendő terület a Gázai övezet legsűrűbben lakott része, magában foglalja Gázavárost és két nagy menekülttábort, Dzsabáliát és a Beach Campet. 

Emberi jogi szervezetek szerint az emberek ilyen hirtelen és tömeges megindulása rendkívüli veszélyekkel jár, az ENSZ pedig lehetetlennek nevezte az evakuáció sikeres lebonyolítását.

A BBC térképe azt ábrázolja, honnan kell elmenekülniük a palesztinoknak.

Nyitókép: Gázai palesztin lakosok menekülnek a városból 2023. október 14-én, mert az izraeli hadsereg az előző nap elrendelte a Gázai övezet északi részének kiürítését a terület ellen tervezett szárazföldi hadművelet miatt. MTI/EPA/Haiszam Imad

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. október 15. 17:19
Északon az emberek hiánya miatt omlik össze az élet, délen a túl sok ember miatt. Taktika ez semmi több
5m007h 0p3ra70r
2023. október 14. 21:22
És mit kezdjek én ezzel?
baronet
2023. október 14. 21:22
Palesztin holokauszt, a változatosság kedvéért. egy ide, egy oda. Ennek csak ez a két kimenetele lehet, ezek sosem fognak ott békében élni.
machet
2023. október 14. 20:22
Mondták hogy Gáza soha nem lesz a régi.Megsemmisítés zajlik,megfelelően becsomagolva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!