Támadást terveztek a párizsi izraeli nagykövetség ellen, letartóztattak a három ISIS-t támogató tinédzsert

2023. október 23. 07:12

A terrorsejtet azzal gyanúsítják, hogy több támadást is terveztek izraeli és zsidó célpontok ellen Európában.

2023. október 23. 07:12
null

Az i24news beszámolója szerint a francia titkosszolgálatok sikeresen azonosítottak egy terrorista sejtet, amely támadásokat tervezett izraeli és zsidó célpontok ellen. A sejt tagjai különböző nemzetiségű fiatalokból állt, akik titkosított üzenetküldéssel és videojátékokkal kommunikáltak egymással.

A lap szerint az egyik fő célpontjuk Párizs izraeli nagykövetsége lett volna. A francia Belső Biztonsági Főigazgatóság (DGSI) jelentése szerint a sejt tagjai a nemzetközi Iszlám Állam (ISIS) elismerését keresték.

A sejt tervei között szerepelt a rendőrök „lemészárlása” az izraeli nagykövetség előtt, majd egy robbanóanyaggal teli furgon bevetését tervezték a helyszínen, hogy további civileket gyilkolhassanak meg.

Az elkövetők egyike így nyilatkozott:

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a célunk az, hogy terrorizáljuk őket, minél több vérnek kell lennie. A célpontunk a zsidók.

A hatóságok az ügyben eddig négy gyanúsítottat tartóztattak le, akik közül hármat augusztus 31-én és szeptember 8-án vádoltak meg Párizsban. Közöttük található egy 15 éves francia, valamint két 16 éves csecsen és egy orosz is. A negyedik gyanúsított egy 16 éves belga, akit Brüsszelben vádoltak meg terrorizmussal. Bár az akciót sikerült meghiúsítaniuk a hatóságoknak, és az érintett országok továbbra is fenntartják a készenlétet a hasonló fenyegetések esetén.

***

Nyitókép: ALES BENO / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 01. 17:49
Kinek mit intéz a kormánya ....
survivor
2023. november 01. 17:48
Kevlar mellény es sisak ???
Mandiner444hu
2023. október 23. 08:17
Multikulturális pezsgés
Chekke-Faint
2023. október 23. 07:57
Meg lesz ez még az idén szerintem. Ezt intézte nekik a nyugat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!