Szlovénia felfüggeszti a schengeni egyezmény végrehajtását

2023. október 19. 13:44

A belügyminiszter szerint megnőtt a terrorveszély Európában.

2023. október 19. 13:44

A megnövekedett terrorveszély miatt  Szlovénia úgy döntött, bevezeti a határellenőrzést a magyar és a horvát határnál. Bostjan Poklukar szlovén belügyminiszter a az N1 televíziónak megerősítette, hogy Szlovénia felfüggeszti a schengeni egyezményt – írta a horvát Index. A miniszter elmondta, hogy a szlovén kormány csütörtökön már jóvá is hagyhatja az intézkedést.

Poklukar szerint az intézkedésre azért volt szükség mert Európában megnőtt a terrorveszély. 

 „Látjuk, mi történt Franciaországban és Belgiumban. Szlovénia sem kivétel”

 – mondta. Hozzátette, a balkáni migránsútvonalon további ellenőrzéseket is be fognak vezetni. Azt ugyanakkor nem közölte, hogy mikor kezdik meg a hatóságok az ellenőrzést a határon. 

A miniszter szerint

ezzel növelik Szlovénia biztonságát, amely a legfontosabb számukra.

„A közel-keleti helyzet bonyolult, mindent meg kell tennünk Szlovénia biztonsága érdekében” – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda / Vadnai Szabolcs

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. október 20. 07:11
Tudjárok miért mifelént függesztik fel? Mert a minhatárainkon több a gépkarabélyos migráns mit nyugatimországokban. Ami ellen a kormámy nem tesz semmit. Csaknpropgandának jó mint a külhoniak Mellesleg nyugaról nem megy senki szlovéniába
Vasalo
2023. október 19. 19:19
Ha ezek a terrorveszélyre hivatkoznak akkor az osztrák határt kellene kezárni. Az összes palesztin terrirsita ott van és élvezik a labancok kimagaslo vendegszeretetét. ( nézd meg a bécsi Ballhaus platzot vagy a Stephansdom elötti teret.
DBZ22
2023. október 19. 18:48
Logikátlan idióta lépés . Ha már Magyarországban vannak minek mennének Szlovénia felé mikor Németország a céljuk ( legalábbis nagy részüknek ) ahhoz Szlovákia vagy Ausztria az útvonal hacsak nem alpinisták a szeretett migránsok . Ha már annyira kint akarják tartani a migriket akkor Olasz és Horvátország felől zárjanak .
akkor ki
2023. október 19. 18:09
Ja, nem tudtam, hogy horvátoktól és tőlünk mennek a migrik!!!! Csak úgy kérdem. Miért nem az olaszok és osztrákok felől zárnak???? Bécs tele van migrivel, az olaszokról már nem is beszélve. Rábaszott az EU, velük együtt mi is. Remélem megpiszkálnak néhány moslékos brüsszelitát a vadak!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!