Szívbemarkoló részleteket árult el lapunknak az izraeli nő: imádkozik, hogy az unokahúga élve kerüljön elő

2023. október 10. 19:37

„Ez a mi nagy tragédiánk. A radikális iszlám mindenkire veszélyt jelent a világon” – mondta a Mandinernek Ifhat Ziner.

2023. október 10. 19:37
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

A Mandiner kedden napközben tudott kapcsolatba lépni az Izrael déli részén élő Dr. Ifhat Zinerrel, aki részletesen elmesélte, mi történt szombat délelőtt, mikor megkezdődött a palesztinok Gázából induló összetett támadása.

Elárulta, azóta nem tud kapcsolatba lépni sem ő, sem a családja az unokahúgával, nem is engedik nekik, mert mint mondta, az izraeli titkosszolgálat megtiltotta, hogy felhívják a rokonuk telefonját. Ezt az izraeli szervek biztonsági okból parancsolták nekik, ugyanis nem tudni, kinek a kezében van épp a szóban forgó telefon. Biztonsági okból a 27 éves hölgy nevét és fotóját sem hozhatjuk nyilvánosságra, mert az izraeli biztonsági erők szerint ezzel kockáztatnánk az életét. 

Ifhat Ziner szerint sok száz holttestet gyűjtöttek össze az izraeli hatóságok a Nova fesztivál helyszínén, ahol az unokahúga is bulizott. Elmondása alapján hosszú ideig eltarthat, mire megállapítják valakinek a személyazonosságát, ugyanis a hatóságok munkáját az is nehezíti, hogy a holttestek nagy része a támadás következtében szétroncsolódott.

Akiket nem öltek meg, azokat elrabolták”

– mesélte, majd úgy folytatta, hogy a Hamász terroristái válogatás nélkül lőtték az izraeli civileket, behatoltak a városokba, a falvakba és kibucokba. A fegyveresek házról házra jártak, sok nőt megerőszakoltak. 

Sokan megpróbáltak a speciális, betonból készült rakétaálló buszmegállókba menedéket szerezni, de ennek csak egy bejárata van. A terroristák ide kézigránátot dobtak be és úgy végeztek az emberekkel”

– közölte az Izraelben élő nő.

A Nova zenei fesztiválon történt szombat hajnali mészárlásról elmondta, sokan a fára menekültek a Hamász fegyveresei elől. Izraeli források szerint eddig hivatalosan 900 halálos áldozat van a tragédiának, 2400-an megsebesültek, 100-150 embert raboltak el és tartanak fogva Gázában.

Mi a gyermekeimmel biztonságban vagyunk, Izrael déli részén élünk, viszonylag távol azoktól a falvaktól, ahol történt a rakétatámadás és a többi merénylet. Imádkozunk azért, hogy az unokahúgom élve előkerüljön”

– folytatta Ifhat Ziner, majd úgy folytatta, az utolsó üzenet, ami testvére lányától érkezett egy koordináta volt, amihez annyit írt: „itt rejtőzködöm”.  Azóta nem ad életjelet magáról Ziner rokona.

Ezt is ajánljuk a témában

Amennyiben felhívnánk vagy írnánk neki, az esetleges fogvatartói tudnák, hogy kik keresik és adott esetben mi is és ő is még nagyobb veszélyben lennénk”

– közölte.

Arra a kérdésre, hogy ők, mint közvetlen hozzátartozók, mely hatóságokkal vannak kapcsolatban – a rendőrséggel, a Sin Béttel vagy a Moszaddal – Ifhat Ziner elmesélte, létrehoztak egy központot, ahol összegyűjtik a beérkező adatokat és onnan értesítik a családokat. 

Az unokaöcsém adott DNS-mintát, ha valamelyik holttestnél egyezés van, tudjuk, hogy az az unokahúgom”

– fogalmazott, majd úgy folytatta: „nagyon remélem, hogy nincs ott a megtalált holttestek között, de az igazat megvallva, nem tudom mennyivel jobb-e a Hamász kezei között lenni”. 

Ifhat Ziner üzenetet is küldött az olvasóknak, melyet változtatás nélkül közlünk: 

„Ez a mi nagy tragédiánk. A radikális iszlám mindenkire veszélyt jelent a világon. Ez csak idő kérdése. Amennyiben a világ nem fog össze, hogy a fundamentalistákat leverje, meglepetésszerű támadások alatt leszünk. Amikor a saját házadnál történik az ilyen méretű tragédia, az teljesen másmilyen. Ugyanez meg tud történni Európában, Ausztráliában vagy az Egyesült Államokban is, bárhol”.

A nyitóképen izraeli harckocsiban utazó katonák láthatók. Fotó: Jack GUEZ / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 11. 06:13
Szar zsidó propaganda. Hazug is, aljas is, szánalmas is. Pont, mint a zsidó.
EX_Terminator
2023. október 10. 21:14
Ha egyes szarháziak azt képzelik, hogy ilyenek után volt van vagy lesz kegyelem és tárgyalás, HOGY EZEK UTÁN VALAHA IS EMBER SZÁMBA LESZNEK VÉVE az általuk megrendezett balhéról már nem is beszélve? Akkor nemes egyszerűséggel szólva MEGŐRÜLTEK. Ezek után ti férgek? KI LESZTEK CSINÁLVA MIND AZ UTOLSÓ SZÁLIG.
orokkuruc-2
2023. október 10. 21:05
és tegnapELŐTTIG nem ugyanígy imádkozott minden palesztin anyuka???? Fosadék libsiféreg!!
kizokkentido
2023. október 10. 20:44
Az Európaiaknak most jön még csak a fekete leves, háborúk és polgárháborúk formájában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!