Szijjártó: Újabb öt magyar állampolgárt sikerült kimenekíteni Izraelből

2023. október 11. 09:26

A külügyminiszter szerint a helyzet továbbra is rendkívül aggasztó Izraelben.

2023. október 11. 09:26
null

További öt magyar állampolgárt sikerült kijuttatni Izraelből, eközben pedig kétóránként tájékoztatnak mindenkit a helyzetről és az ország elhagyásának lehetőségeiről, aki jelentkezett konzuli védelemre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten. A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy a helyzet továbbra is rendkívül aggasztó Izraelben, 

még zajlanak a fegyveres műveletek, rendszeresen óvóhelyre kell menniük a tel-avivi nagykövetség dolgozóinak is. 

„Természetesen 24 órás szolgálatot tartunk. Természetesen itt, Budapesten is megemelt konzuli létszámmal dolgozunk annak érdekében, hogy mindenkivel, aki konzuli védelemre regisztrált, folyamatosan tudjuk tartani a kapcsolatot, és segítséget tudjunk nyújtani” – jelentette ki. „Mindazok a magyar állampolgárok, akik konzuli védelemre regisztráltak Izraelben, kétóránként kapnak tájékoztatást a nagykövetségtől az aktuális biztonsági helyzetről, a repülőtéri információkról és az egyéb határátkelési lehetőségekről” – hangsúlyozta. 

(MTI)

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 11. 11:36
masikhozzaszolo Jól mondod. A sok libsi menjen csak harcolni Ukrajnába/Izraelbe/ Palesztinába...
survivor
2023. október 11. 11:35
johannluipigus NINCS moderátor....
drogqueen
2023. október 11. 10:39
A lényeg, hogy először kis grófó kiscsaládját hozta haza a különgép. Prioritások.Szavazótábor.. https://m.kuruc.info/r/2/265349/
Halder_1899
2023. október 11. 10:01
Kimenekítésnél fontos szempont lehetne, hogy MAGYAR legyen, nem csak az útlevelében, hanem lelkében, érzésében is. Aki innen ment ki turistáskodva rendben, ez elvi kérdés, de aki kint él, innen elment, csak kettős állampolgár azért érdemes lenne megnézni ki ő, miket írt a magyarságról. Dániel Péterekre nincs szükség a csonka hazában, így is tele vagyunk magyar- és keresztény ellenes gyűlölködőkkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!