Szaúd-Arábia figyelmeztette Amerikát: Katasztrófához vezethet, ha Izrael megtámadja a Gázai övezetet

2023. október 27. 21:24

Úgy tűnik, a szaúdiak félelme kezd beigazolódni.

2023. október 27. 21:24

Az amerikaiakkal folytatott tárgyalásaik során szaúdi tisztviselők többször is felhívták a figyelmet, hogy egy szárazföldi háború pusztító csapást jelentene a Közel-Kelet stabilitására.

Az amerikai szenátorok Mohammed bin Szalmán koronaherceggel találkoztak a múlt héten, aki akkor még arról beszélt, mindenki érdekében reméli, hogy elkerülhetik a szárazföldi összecsapást.

A héten a koronaherceg és Joe Biden elnök telefonon egyeztetett arról, hogy az összecsapás elkerülése érdekében minden diplomáciai erejüket bevetik.

Úgy látszik, a közös erőfeszítések mégis hiábavalók voltak, mert Izrael péntek este bejelentette: hamarosan megindítja a szárazföldi offenzívát a Gázába.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, a Gázai övezetet uraló Hamász fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek és mintegy 200-at elraboltak és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi hatóságok szerint az izraeli válaszcsapásokban azóta több mint hétezer ember halt meg az övezetben, a sebesültek száma pedig 18 500-hoz közelít.

Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jandor
2023. október 28. 08:01
100 éves embargót izraelre! Ne vásároljatok semmit, amihez köze van izraeli cégnek.
ringwoodite
2023. október 28. 06:07
Szaúd Arábia mitől fél? Hogy végre Gáza elindul a fejlődés útján mert a szar ki lesz takarítva onnan?
polárüveg
2023. október 28. 03:36
Netanjahu csapdában: a társadalma várja a terrorra a válaszlépést, a biztonság helyreállítását. Viszont a szaúdi figyelmeztetést komolyan kell venni. A kirobbantott események sodrása a nem kívánt irányba is elsöprővé válhat. A probléma megoldója talán pont az lesz, akit nem akartak e területen látni.
connorj
2023. október 28. 01:12
Ki mint veti úgy arat. MINDEN ÉLET SZÁMÍT 🤍 https://m.youtube.com/watch?v=GgfmLuUGETc https://m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_query=Szakr%C3%A1lis+m%C5%B1v%C3%A9szet https://m.youtube.com/watch?si=Z8orbCxdKd1aSYSa&v=3ukQFyLLcTY&feature=youtu.be https://m.youtube.com/watch?v=8A9El2NSXCM https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Matthias_Gr%C3%BCnewald_-_The_Resurrection_%28detail%29_-_WGA10755.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!