Putyin: Az izraeli konfliktus szörnyű, de Irán nem érintett benne

2023. október 11. 20:43

„Alaptalanok azok a feltételezések, amelyek szerint Iránnak köze lehetett a Hamász támadásához” – véli az orosz elnök.

2023. október 11. 20:43

Vlagyimir Putyin orosz elnök „szörnyűnek” nevezte az Izraelben zajló eseményeket, miközben mindkét felet a polgári áldozatok számának minimalizálására szólította fel – olvasható a BBC-n.

Egy moszkvai konferencián Putyin azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy szítja a feszültséget.

Nem értem, hogy az Egyesült Államok miért hoz repülőgép-hordozó csoportokat (a térségbe)” –mondta. Ezzel arra utalt, hogy az USA extra katonai támogatást küld Izraelnek.

Putyin azt is mondta, hogy 

„alaptalanok azok a feltételezések, amelyek szerint Iránnak köze lehetett a Hamász támadásához”. 

Irán ünnepelte a Hamász Izrael elleni támadását, de legfelsőbb vezetője tegnap tagadta, hogy részt vett volna benne. Teherán évek óta a Hamász egyik fő támogatója, pénzügyi támogatást és fegyvereket biztosít a szervezetnek – írta a portál.

A lengyel elnök felvetette, hogy Putyin hasznot húzhat az izraeli válságból, remélve, hogy az eltereli a figyelmet az ukrajnai háborúról – bár Grant Shapps brit védelmi miniszter szerint semmi esély nincs arra, hogy a háborúról elvonják a figyelmet – olvasható a BBC hasábjain.

Nyitókép: Mikhail METZEL

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 12. 06:54
Mocsadék háborús bűnös.
Palatin
2023. október 11. 22:09
A palesztinok nem iráni, hanem amerikai rakétákkal lövöldöztek. Ez eléggé elgondolkodtató. Az èszaki gázvezetékek felrobbantása után, aki az USA-nak valamit is elhisz, az egy balga lény.
Palatin
2023. október 11. 22:04
Amire számíthatunk: Kina, nem pofázik felelslegesen, és csak akkor lép, ha minden elö van készítve és az alkalom is meg van rá. Ha az izraeli háború annyira elmérgesedik, hogy az USA-nak komolyan be kell avatkoznia, - mert az biztos, hogy Izraelt nem hagyja legyözni (Ukrajnát esetleg igen) -, akkor Kina úgy láthatja, hogy eljött az alkalom Tajván felszabadítására, és lépni fog. Ez benn van a pakliban.
Palatin
2023. október 11. 21:43
Mèg azt sem lehet kizárni, hogy Izrael esetleg egy nyomós indokot akart kreálni arra, hogy a Hamasszal leszámolhasson. Ha simán visszaverte volna a támadást, akkor mit nyert volna? egy pár halott mindkét oldalon, de minden maradt volna a régiben. Izraelnek már nagyon a tökében vannak a palesztinok, biztosan régóta tervezgetnek valamiféle végsö leszámolást. De a nemzetközi közvélemény miatt ez nem könnyü. Ezért hagyni kell a Hamaszt, hogy olyat tegyen, ami nemzetközileg is egy elfogadható indok lenne a Hamasz megsemmisítésére. A világ persze félre van vezetve. A "Divide et impera.", - oszd meg és uralkodj -, elve ösrégi, már sokkal a rómaiak elött is gyakorolták. A nyugati antiszemitizmus is derekasan hozzájárul az ellentétek kiélezödéséhez és fenntartásához a Közel-Keleten. Nem beszélve arról, hogy mindkét oldalnak sunyiban fegyvereket szállítanak. A Nyugatnak érdeke is, hogy ezek az ellentétek fennmaradjanak, mert igy mindkét oldalt gyeplön tudják vezetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!