Porosenko megfejtette: a Wagner áll a Hamász támadása mögött

2023. október 12. 09:15

„Teljesen biztos” abban a volt ukrán elnök, hogy az orosz zsoldosok Szíriából Gázába mentek át, hogy ott képezzék ki a terroristákat.

2023. október 12. 09:15
Annual Kyiv Security Forum, Kyiv, Ukraine

Petro Porosenko egykori ukrán elnök Brüsszelbe látogatott, ahol az Euractivnak nyilatkozott. Állítása szerint minden, az európai energiavezetékeket érintő támadás mögött orosz szabotázs áll, majd egy huszárvágással ezt egybekötötte az izraeli háborúval is. 

Teljesen biztos vagyok benne, hogy orosz érdekeltségek vannak a Hamász terrortámadása mögött”

– fogalmazott az ukrán politikus, aki a támadások mögött egész konkrétan a Wagner csoportot sejti – noha, mint erre a brüsszeli portál is felhívja a figyelmet, erre semmi konkrét bizonyítéka nincs. 

Ezt is ajánljuk a témában

2014-ben bukkantak fel először az országomban. Ismerem a harcmodorukat Szeverodonyeck, Szoledar, Bahmut példáján keresztül, és ez (az izraeli támadás – a szerk.) egy az egyben a Wagner taktikája.”

Véleménye szerint a Wagner kiképzőit áthelyezték Szíriából a Gázai övezetbe, hogy ott aztán a Hamász terroristáival gyakorlatozhassanak. Így készültek fel az Izrael elleni támadásra Porosenko szerint.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Maxym Marusenko / NurPhoto /AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. október 12. 18:13
Vissza akar kapaszkodni
ügyvéd
2023. október 12. 15:42
Ennek is elmentek otthonról...
Reszelő Aladár
2023. október 12. 13:52
Felismerte, hogy a terroristák csővel előre fogják a fegyvert és újratöltenek a tűr ürülése esetén. Eken kívük naponta többször esznek, gyakran isznak és rendszertelen székletürítési és vizelési ciklusaik vannak. Emellett lélegeznek is. Mivel ez minden Wagner zsoldosra jellemző, így tényleg csak ők lehettek.
jan36
2023. október 12. 11:42
Nem arról van szó, hogy a faszzongorista most már megkopott, és Pori diadalmasan visszatérne? Ezért kell a pofavizit. Az állításai pont olyan vérszegények és hülyék, mint a zenészé. És a donbászi történések kapcsán van tapasztalata a hullagyártásban is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!