Orbán Viktor brüsszeli győzelméről ír egy olasz lap

2023. október 04. 13:12

A brüsszeli fehér füst egyértelmű győzelmet jelent Orbán Viktor számára – írja az Il Giornale.

2023. október 04. 13:12

Az Európai Bizottság mintegy 13 milliárd euró közvetlen forrást készül Magyarországnak juttatni, ezzel biztosítva Budapest támogatását az uniós költségvetés növeléséhez és a Kijevnek szánt jelentős pénzügyi támogatás terén – írja Il Giornale print cikkében.

Ezt is ajánljuk a témában

Az említett, tavaly december óta „befagyasztott” források felszabadítása várhatóan november végéig megtörténik.

A brüsszeli fehér füst egyértelmű győzelmet jelent Orbán Viktor számára,

aki többször is megismételte, hogy nem akarja elfogadni az EU költségvetésének emelését addig, amíg nem áll helyre Magyarország finanszírozása. Az Európai Unió igyekszik egyhangú támogatást szerezni költségvetésének év végi emeléséhez, különös tekintettel a Kijevnek nyújtott pénzügyi segélyek folyamatosságának biztosítására.

Brüsszel sürgős döntésének jelentőségét az is növeli, hogy az amerikai kongresszus múlt heti döntése szerint Washington lemond a 6 milliárd dolláros, Ukrajnának szánt segélyről, hogy jóváhagyja a kormányzati finanszírozásról szóló új törvényjavaslatot. Az idő fogy, és Orbán egyre közelebb kerül személyes „győzelméhez” – írja az olasz lap szerzője.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. október 09. 18:24
nem kell a szaros pénzük.. nekünk a sajátunk kell amit lenyúltak .. nehogy már bárki azt higgye hogy hálásnak kéne lennünk ezeknek az Uniós geciknek
falcatus-2
2023. október 05. 08:09
P.F.Juli: "ha valóban van erre lehetőség, akkor el kell fogadni, de csak garanciális feltételekkel(???)...." előre is bocsánatot kérek, de "ábrándozás az élet megrontója..."
P_F_Juli
2023. október 04. 18:08
Nekem nem tetszik ez a "győzelem". Nagyon "átverős" a színezete. Nem tudom, hogy a kormánynak "gazdaságilag" mennyi a mozgástere, de ha van egy lehetőség, a jövő évi választásokat meg kellene várni. Persze, ha másként nem megy, és valóban van erre lehetőség, akkor el kell fogadni, de csak garanciális feltételekkel. A jogos járandóságok nemcsak egy része, hanem a teljes összeg jóváhagyása kell, hogy a mérleg egyik serpenyőjében legyen, és a visszavonhatatlan garancia ára lehet csak a brüsszeli kérés jóváhagyása. Egy hitelfelvétel jóváhagyásával már átvertek bennünket, ezért a folyósításnak meg kell előzni a részünkről történő jóváhagyást.
Agnieszka
2023. október 04. 17:39
Ez NEM fehér füst, hanem felrobbant bűzbomba. Itt arról van szó, h. ha Magyarország hozzájárul az ukrán lator állam segélyezéséhez, közös, EU-s hitelfelvételből, akkor mégis, inkább jogállam. Nem ér a fejem, káposzta a fejem, ha feldobom fehér, ha leesik, sárga. Nagyon épületes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!