Olaf Scholz: A Gázai övezet lakossága is a Hamász áldozata

2023. október 17. 10:29

A kancellár arról is beszélt, hogy nem lehet egyenlőségjelet tenni a palesztinok és a Hamász közé.

2023. október 17. 10:29

A Gázai övezet lakossága is a Hamász áldozata, és a szélsőséges iszlamista szervezetnek nincs joga a palesztinok nevében fellépni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden Berlinben II. Abdalláh jordániai királlyal folytatott megbeszélése után.

A kancellár hangsúlyozta, hogy nem lehet egyenlőségjelet tenni a palesztinok és a Hamász közé,

és mindent meg kell tenni a terroristák által a Gázai övezetben „élő pajzsként” használt lakosság szenvedésének enyhítéséért. Ezért gondoskodni kell arról, hogy bejussanak az övezetbe a humanitárius segélyszállítmányok, az emberek ellátásához szükséges élelmiszer, víz és gyógyszerek.

A Hamász Izrael elleni támadásának nemzetközi összefüggéseiről kiemelte:

nyomatékosan felszólítja a Hezbollah libanoni fegyveres szervezetet és Iránt, hogy ne avatkozzanak be a konfliktusba.

II. Abdalláh kijelentette: nem érkezhet több menekült Jordániába és Egyiptomba, a helyzetet a Gázai övezetben és Ciszjordániában kell rendezni.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: CHRISTOPH SOEDER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vapepe
2023. október 17. 13:58
Nemrég én is láttam egy dokufilmet, milyen brutál eszközökkel folytatták a nácítlanítást az amik a 2.vh után. Ők ott kimondták, hogy minden német náci, amíg meg nem bizonyosodnak az ellenkezőjéről. Ennek ellenére felmondatják a németekkel a polkorrekt blablát.
vamonos
2023. október 17. 13:44
A gázaiak maguk választották a Hamászt vezetőjüknek. A gyerekeiket gyűlöletre nevelik. Amikor 12 éves gyerek azt ecseteli, mit tenne a zsidókkal, akkor már tudni lehet, hogy az utánpótlás készen áll. Csak kell neki még pár év, mire a tettek mezejére léphet.
survivor
2023. október 17. 13:21
"Minden nép olyan vezetőt kap amilyet megérdemel. " ....... Óriási ÁRLESZÁLLÍTÁS Belgiumban ! Brüsszelben INGYEN adják a svéd húsgolyókat ! Pontosabban, svéd húsba a golyókat.
survivor
2023. október 17. 13:18
De a németek és a nácik közé lehetett...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!