New York Times: Washington aggódik, hogy Izraelnek nincs terve a Gáza elleni hadműveletre

2023. október 24. 11:33

Az Egyesült Államok védelmi minisztere hangsúlyozta, hogy a Hamász bonyolult alagúthálózatot tart fenn a sűrűn lakott területek alatt.

2023. október 24. 11:33

Az Egyesült Államok aggódik Izrael gázai hadműveletével kapcsolatban – írja több tisztviselőre hivatkozva a The New York Times.

A Biden-kormányzat egész pontosan amiatt aggódik, hogy Izraelnek nincsenek elérhető katonai céljai Gázában, és hogy az Izraeli Védelmi Erők még nem állnak készen arra, hogy olyan tervvel indítsanak szárazföldi inváziót, amely működőképes lehet – árulták el magas rangú kormányzati tisztviselők.

A Mandiner kedden beszámolt róla, hogy a Politico Izrael szárazföldi támadásának megmagyarázhatatlan késedelmét

annak jelének tekinti, hogy Washington az időre játszik.

Ezt is ajánljuk a témában

Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere izraeli kollégájával, (Yoav Gallant) folytatott telefonbeszélgetéseiben hangsúlyozta, hogy alaposan meg kell fontolni az izraeli erők szárazföldi inváziójának elindítását Gázában,

ahol a Hamász bonyolult alagúthálózatot tart fenn a sűrűn lakott területek alatt.

A cikk közölte, hogy a Pentagon egy háromcsillagos tengerészgyalogost, James Glynn altábornagyot küldte más tisztekkel együtt, hogy segítsen az izraelieknek a városi háború kihívásaiban.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MOSTAFA ALKHAROUF / ANADOLU AGENCY / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 24. 12:11
Bitrex A Felvilágosodással mi a bajod ? Az utolsó elfogadható ideológia Európában.. Reneszánsz-Humanizmus-Felvilágosodás Európa technikai - gazdasági felemelkedését tette lehetővé.
Bitrex®
2023. október 24. 11:59
Amúgy Washington miért aggódik? Nem az ő problémájuk, ahogy az orosz-ukrán konfliktus sem.
survivor
2023. október 24. 11:51
minoritás A zsidó még tartja a vallását. Etnikumát, kultúráját, hazáját.. A keresztény az micsoda ? Nincs olyan. Csak az Iszlám van. Ez ellen harcolnak a zsidók.
gyzoltan-2
2023. október 24. 11:51
-méghogy Izraelnek ne lennének tervei?! A zsidók legalább egy évszázaddal, mindenki más előtt járnak! A vezetésük feltétlenül..! -és meglehetősen következetesen végre is hajtják terveiket... -ráérnek, az idő nem sürgeti őket, ha nem elég terveikre 1 év, 10 év majd elég lesz, de ha az sem 50, vagy 100 év majd csak elég lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!