Elárulta Izrael, meddig fog tartani a Hamász megsemmisítése

2023. október 23. 16:42

Izrael védelmi minisztere szerint ez lesz az izraeli hadsereg „utolsó manőverező művelete" Gázában.

2023. október 23. 16:42

Yoav Gallant védelmi miniszter arról beszélt, hogy mennyi időbe telhet az Izraeli Védelmi Erők (IDF) csapatainak a Gázai övezet megtisztítása – írta meg a Sky News.

Akár három hónapig is eltarthat az a hadművelet, amelynek célja a Hamász semlegesítése a Gázai övezetben

– mondta Izrael védelmi minisztere. Szerinte ez lesz az izraeli hadsereg „utolsó művelete Gázában”. „Lehet, hogy egy hónapig, kettőig vagy háromig tart, de a végén nem lesz többé Hamász” – jelentette ki.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ISRAELI DEFENSE MINISTRY / ARIEL / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. október 24. 14:05
"Izrael védelmi minisztere szerint ez lesz az izraeli hadsereg „utolsó manőverező művelete" Gázában." Akkor nézzünk izraeli forrást a helyzettel kapcsolatosan. https://www.israeltoday.co.il/read/delusional-or-prophetic-one-idf-general-warned-a-massacre-would-happen/ "Brick added that Israel’s ground forces and reserve system have been constantly ignored: “We have lost the ability to field an effective army and have become a one-dimensional aerial power that cannot win a war on its own.” In his view, Israel’s ground forces are not ready for war. The warning follows a series of polls showing that a large portion of Israeli citizens have lost faith in their country’s future. This was particularly evident over the last year, when the people were divided over political and judicial issues." Részletekért ezt érdemes átnyomni a google fordítón: https://www.mako.co.il/news-columns/2022_q2/Article-f4b30ea4688a081027.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=1714799902
ProletarFC
2023. október 23. 22:22
Magyaroszágon is volt egy Hamasz nevű szervezet, Hazafias Magyarok Szövetsége néven, velük mi van?
ToIeranciaterror
2023. október 23. 20:24
Ezek nem értik, hogy a hamasz, az csak egy név... Az ellenállás nem szűnik meg, ha egy szervezetet betiltanak. (Ha nem tiltják be, akkor ugye a hamasz sem szűnik meg, hacsak az összes palesztint nem akarják megszüntetni...)
rasdi1
2023. október 23. 20:03
A Hamászt lehet, hogy megsemmisítik, de a maradékából kinő egy újabb alakulat, amelyik esetleg még radikálisabb lesz. Minél tovább tart, annál többen tűnnek el a Hamász fegyveresei közül, és az akciók elszenvedői annál inkább lesznek az ott maradt, "együttműködőnek" nyilvánított civilek. Az egész izraeli taktika arra utal, hogy a cél a palesztinok mind nagyobb területről történő elűzése, és a műveletek utáni területen az ott lakó palesztinok számának minél kisebbre redukálása. Ezek után még az a kérdés is felmerülhet, hogy maga a Hamász akció és megindítása milyen indítású volt. Hisz az adta meg az indokot, vagy ürügyet (?) a közeli akció megindításához. És egy ilyen nagy cél érdekében lehet áldozatot hozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!